وزیر علوم در هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی مطرح کرد

رتبه اول دانشگاه فردوسی در جذب دانشجوی خارجی

وزیر علوم در مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی مشهد به رتبه اول این دانشگاه در جذب دانشجویان خارجی اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی امشب (سه شنبه، ۱۳ آذر) در مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، در حال برگزاری است، اظهار کرد: خراسان خطه نام‌آوران است و در تاریخ ایران نام خراسان در بخش مهمی همچون حوزه ادب، علم، هنر و عرفان می‌درخشد. خراسانی‌ ها در گذشته تاریخ‌ساز این کشور بوده و امروز نیز به همت اندیشمندان، صاحب‌نظران، جوانان و دانشمندان، این خطه همچنان بخش مهمی از تاریخ سرزمین ایران اسلامی است.

وی افزود: همچنین وجود مضجع شریف امام رضا(ع)، زینت‌بخش این خطه است که دلدادگان زیادی را به سمت این شهر می‌کشاند و این امر سبب افزایش فرهیختگان این مرز و بوم می‌شود. مرور تاریخچه دانشگاه‌ فرصت خوبی برای مرور آنچه بر ما گذشته، است.

وزیر علوم گفت: دانشگاه‌های فردوسی و علوم پزشکی جزء دانشگاه‌های مهم در کشور هستند و دانشگاه فردوسی جزء بزرگترین دانشگاه‌های کشور است و موقعیت خوبی در عرصه علم و فناوری داشته و در حوزه‌های مختلف رتبه اول را کسب کرده است. همچنین این دانشگاه رتبه دوم دانشگاه‌های جامع کشور را از آن خود کرده و علاوه بر این دانشگاه فردوسی در زمینه جذب دانشجویان خارجی رتبه اول را داراست.

وی اضافه کرد: این تبادل اطلاعات و دانش میان کشورهای مختلف، شبکه علمی بزرگ و ارتباط عاطفی قوی بین ملت‌ها ایجاد می‌کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: طبیعتا دانشگاه علوم پزشکی جزء دانشگاه‌هایی است که با توجه به ظرفیت بالا خدمات منشاء اثر خوبی در این خطه بوده و هست. ما جدایی در میان مراکز علمی نمی‌بینیم و آرزوی جدایی در ذیل اثرگذاری بیشتر است؛ مخصوصا در این ایام که علوم جدید و بین‌رشته‌ای هدف قرار گرفته و ظرفیت علمی زیادی در تلاقی نیاز و توانمندی بین رشته‌ای وجود دارد. بیشتر مشکلات امروز با همکاری رشته‌های مختلف با دقت، سرعت و قدرت در حال برطرف شدن است.

غلامی مطرح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد دوره ۷۰ ساله خود را پشت سر گذاشته‌است و اساتید گرانقدری همچون آشتیانی، شریعتی و شفیعی کدکنی در این دانشگاه حضور داشته‌اند و باید این موضوع را حفظ کرد تا امثال این اساتید بیشتر شود.

وی ادامه داد: اساتید دانشگاه باید علاوه بر این که خود الگوی دانشجویان باشند به ساخته شدن شخصیت علمی و توانمند شدن دانشجویان کمک و دانشجویان را به این سمت راهنمایی و هدایت کنند؛ زیرا استعداد زیادی در نسل جوان وجود دارد که ظرفیت تبدیل شدن به شخصیت‌های بزرگ جهانی را دارند و وظیفه من معلم این است که این موضوع را جزء بخش‌های مهم کاری خود قرار دهم زیرا جدایی میان نسل بزرگان زیبنده این سرزمین نیست.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: کشور ایران سبقه تاریخی و علمی طولانی دارد. دانشگاه جندی‌شاپور اولین دانشگاهی است که هزار و ۷۵۰ سال پیش در ایران ثبت شده است و صاحب‌نظران علم و اندیشه از سراسر جهان با توجه به گستردگی، تنوع علم و دانش، کثرت دانشمندان و تنوع اقوام در این مرکز به مبادله علم و دانش، تربیت شاگردان و انتشار علم مشغول شدند.

غلامی خاطرنشان کرد: شاید یکی از دلایل شکوفایی علم و دانش بعد از اسلام در منطقه جغرافیایی ایران اسلامی و خراسان، سبقه و آشنایی با مراکز علمی و دینی بوده است و شخصیت‌های بنام در تاریخ در حوزه پزشکی، علوم عقلی، علوم انسانی و فلسفه در این خطه رشد کرده‌اند. این ظرفیت همچنان در این سرزمین وجود دارد و تلاش جوانان ما نیز باید به این سمت باشد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ آذر ۱۳۹۸ / ۱۹:۴۵
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98091309898
  • خبرنگار : 71060