حامد فرضی در نشست خبری امروز چهارشنبه ۱۳ آذر با اشاره به فراخوان عمومی برای کاشت ۱۴ میلیون نهال در کل کشور بیان کرد: طرح نهالکاری همگانی برای ایرانی سرسبز فردا (۱۴ آذر) با حضور آحاد مردم اجرایی می شود.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در این قالب این شاهد جنگل کاری در کرج، نظرآباد، ساوجبلاغ و اشتهارد هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با اجرای پروژه بذرکاری در استان گفت: پروژه بذر کاری در ۲۰۰ هکتار طالقان از اوایل هفته جاری آغاز شده و بادامک از جمله بذرهایی است که در این شهرستان کاشته می شود.
وی بیان کرد: یک پروژه صدهکتاری نهال کاری نیز حدفاصل شهرهای نظرآباد تا اشتهارد خواهیم داشت که حفر چاه و انتقال نهال به عرصه آنجا انجام شده و در فاز بعدی ۷۲ هکتار به این عرصه افزوده می شود.
فرضی با بیان اینکه از گونههای بومی، سازگار و کم نیاز به منابع آبی در این عرصه ۱۷۲ هکتار استفاده می شود، گفت: در این عرصه در کل ۳۵ هزار اصله نهال کاشته خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این عرصه ۱۷۲ هکتاری علاوه بر گونههای بیابانی مانند آتریپلکس، قره داغ و تاغ ؛گونههای مثمر از جمله عناب، سنجد، بادام و انار نیز کشت می شود.
وی توضیح داد: بدون شک کاشت این درختان در این عرصه نقش مهمی در توسعه فضای سبز استان البرز و پوشش منطقه ای آنجا دارد.
این مسئول ادامه داد: در البرز ۲۴ هزار هکتار کانون ریزگرد بیابان وجود دارد و با توجه به برداشت بی رویه از منابع آبی متاسفانه شاهد پیشرفت عرصههای بیابانی به سمت مناطق مسکونی، کشاورزی و یا صنعتی البرز هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز تاکید کرد: در سالهای قبل اقدامات بسیار بزرگی برای بیابان زدایی در سطح ۱۲ هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان صورت گرفته است.
وی افزود: این اقدامات که با تکیه بر اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی از محل سفر رئیس جمهور و ۱۰ میلیارد تومان اعتبارات عمومی اعم از استانی و ملی انجام شده است.
وی در بخش دیگری با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی و آگاهی مردم از خطراتی که منابع طبیعی را تهدید می کند، گفت: البرز استانی صنعتی تلقی می شود اما ظرفیت های خوبی در گردشگری و یا کشاورزی دارد که توجه به آن نقش مهمی در توسعه البرز در آینده دارد و باید به این حوزه ها پرداخت.
فرضی در ادامه در خصوص اقداماتی که برای جلوگیری از توسعه حریق و یا بروز آن در نقاطی مانند جنگل های محور کرج- چالوس بروز پیدا می کند و چند ماه پیش شاهد یک نمونه از آن بودیم، گفت: آن نقاطی که دچار حریق شده بود احیاء و در آنجا خطوطی به نامآتش بر کار شده است که در صورت بروز حریق اجازه نمی دهد در سطح عرصه پخش شود.
وی ادامه داد: تعدادی ادوات و ماشین آلات نیز منابع طبیعی در اختیار دهیاری ها و شوراهای روستایی قرار داده تا اگر آتش سوزی در سطح جنگل ها داشتیم بتوانند به موقع ورود کرده و اقدام کنند.
انتهای پیام