لیلا بهادرخواه با اشاره به ضرورت پیشگیری از ویروس بیماری ایدز اظهار کرد: در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت آزمایش اچ.آی.وی برای تمامی مادران باردار انجام میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر الگوی انتقال ویروس اچ.آی.وی از اعتیاد تزریقی به سمت روابط جنسی پرخطر و مواظبت نشده، در سالهای اخیر دیده شده که انتقال Hiv از مادر به نوزاد نیز در حال گسترش است به همین دلیل در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهرستان، کارشناسان و مراقبین سلامت با مشاوره صحیح و ترغیب مادران باردار به انجام تست، آنها را تشویق به انجام این امر مهم میکنند.
این کارشناس تصریح کرد: آغاز درمان برای مادر مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز موجب میشود که احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین که حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد است به کمتر از دو درصد برسد و نکته مهم اینکه انجام آزمایش HIV رایگان و کاملاً محرمانه است.
لیلا بهادرخواه بیان کرد: در دوران بارداری به محض تشخیص بیماری در مادر، درمان ضد ویروسی آغاز میشود و با پایش و تحت مراقبت قرار گرفتن مادر، بررسی از نظر CD4 (سی دی فور) و V.L (ویرال لود) یعنی سنجش بار ویروسی و وضعیت سیستم ایمنی بدن مادر انجام میشود.
به گزارش گروه دریافت ایسنا، کارشناس مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: مادر تحت هیچ شرایطی نباید شیر خود را به کودک بدهد و شیر خشک موردنیاز کودک تا ۲۴-۱۸ ماهگی نیز از طرف مرکز مشاوره در اختیار مادر قرار داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: بررسی نوزاد متولد شده از مادر مبتلا در بدو تولد، ۶-۴ هفتگی، ۶-۴ ماهگی انجام میشود.
بهادرخواه یادآور شد: در راستای اهداف کنترل، پیشگیری، تشخیص و درمان اچ.آی.وی، برنامه پیشگیری از انتقال اچ.آی.وی از مادر به نوزاد در شهرستان دشتستان همزمان با سراسر کشور از سال ۱۳۹۳ به صورت پایلوت در دو مرکز خدمات جامع سلامت شهیدفرهی و امام حسین (ع) اجرا و از سال ۱۳۹۶ در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت این آزمایش برای تمامی مادران باردار انجام میشود.
انتهای پیام