به گزارش ایسنا، ارزهای دیجیتال چند سالی میشود که در ایران شناخته شدهاند، اما از سال گذشته ورود به عرصه تولید و استخراج این رمزارزها رواج بیشتری یافت و وزارت نیرو تعرفه برق مورد استفاده آن را نیز اعلام کرد.
امروز عباس آشتیانی - عضو کارگروه ماینینگ انجمن بلاکچین ایران - در نشستی درباره تعرفه در نظر گرفته شده برای استخراج ارزرمزها با تاکید بر این مساله که این موضوع موجب شده از ظرفیت محسوس تعداد نیروگاه نیز بهرهگیری نشود، اظهار کرد: تمام موارد از عدم مدیریت هوشمند منابع و صنعت برق کشور و بیتالمال نشان دارد.
وی با تاکید بر این مساله که ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه در این حوزه بلاتکلیف مانده است، گفت: کشور در حال محروم ماندن از این فرصت بیبدیل است که انتظار داریم با اقدامات عاجل زمینه تعیین تکلیف تجهیزات موجود و اصلاح تعرفه صورت گیرد.
به گفته او این سازمان علمی مردم نهاد همانطور که تاکنون پیگیر منافع ملی کشور در این صنعت بوده آمادگی کامل خود را برای ارائه راهکارهای مبتنی بر مفروضات واقعی جهت توسعه و استفاده از ظرفیتهای موجود اعلام میکند.
وی تصریح کرد: به رغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی، در مصوبه هیات دولت هیچگونه اشارهای به جهت تعیین تکلیف فعالان سابق این صنعت نشده به طوری که در شرایط موجود، تمام این صنعتگران با سرمایهای بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان بلاتکلیف بوده و با محدودیت مواجه میشوند.
او با بیان اینکه از مصوبه چنین برمیآید که وزارت نیرو تنظیمکننده و مشوق هیات وزیران در این تصویب نامه بوده است، اظهار کرد: مستندات غیرکارشناسی به کارشناسان وزارت نیرو درباره تعرفه موجب اقناع اذهان عمومی بویژه فعالان صنعت نبوده و این مصوبه همانند سدی عظیم در راه صنعت و تولید کشور است.
عضو کارگروه ماینینگ انجمن بلاکچین ایران با تاکید بر این مساله که رشد مصرف برق صنعتی نمایانگر رشد اقتصادی هر کشور است، تصریح کرد: تعیین تعرفه خاص برای یک صنعت مثل استخراج رمزارزها بر مبنای اختلالات غیرعلمی مانند سوددهی یا میزان درآمد و بدون توجه به فاکتورهای متغیر موثر در تولید و ریسکپذیری در این صنعت، برای کل صنعت و اقتصاد کشور خطرناک است که جایگزین روشهای معمول و قانونی اخذ سهم کشور از هر فعالیت اقتصادی توسط ابزار مالیات شده است.
به گفته آشتیانی، امکان فعالیت از عموم بخش خصوصی صنعت استخراج کاملا سلب شده است، به نحوی که اجرای مصوبه و تعرفههای اعلامی نتیجهای جز ریشهکنی این صنعت یا انحصار برای اقشاری خاص به همراه نخواهد داشت.
چندی پیش سخنگوی صنعت برق از تعیین قیمت برق استخراج رمزارزها خبر داد و گفت: این نرخ در هشت ماه غیرگرم سال معادل ۵۰ درصد متوسط نرخ برق صادراتی یعنی ۴۸۰ تومان خواهد بود و در چهار ماه گرم سال یعنی از خرداد تا شهریور، دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق محاسبه میشود و استفاده این مراکز از برق در ۳۰۰ ساعت سال که ساعات اوج بار است و قبلا توسط وزارت نیرو ابلاغ شده، ممنوع است.
بر این اساس، در صورتی که این متقاضیان به صورت مجتمعی و با ظرفیت بالا فعالیت کنند، تا ۲۰ درصد تخفیف در سطوح انتقال به آنها تعلق میگیرد. همچنین درصورتی که از استخرهای داخلی نیز استفاده کنند تا ۱۵ درصد تخفیف بیشتر شامل حال این مشترکان میشود.
پاداش برای معرفی استخراج غیرقانونی
همچنین برای کسانی که نسبت به شناسایی و اعلام مراکز غیرمجاز رمزارز اقدام کنند، نیز پاداشهایی در نظر گرفته شده است که معادل ۲۰ درصد خسارت وارده توسط این مراکز به شبکه خواهد بود و با استفادهکنندگان غیرمجاز از برق نیز براساس قوانین موجود برخورد و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
استخراج رمزارزها از جمله بیتکوین در حالی در کشورمان قانونی شده که خرید و فروش و معامله آن کماکان توسط تمامی افراد ممنوع است، هرچند که برخی افراد به صورت غیرگسترده اقدام به خرید و فروش بیتکوین میکنند.
انتهای پیام