گرما، عامل شیوعِ جهانی تب‌دنگی

گرمای جهانی عامل شیوع تب‌دنگی در تعداد بیشتری از کشورهای دنیاست.

به گزارش ایسنا، افزایش دما در آسیا و آمریکا موجب چندین مورد شیوع شدید بیماری تب‌دنگی در سراسر جهان طی شش ماه گذشته شده‌ است. در سال ۱۹۷۰ تنها ۹ کشور با شیوع شدید بیماری تب‌دنگی مواجه بودند اما این بیماری که از طریق پشه منتقل می‌شود و تنها در هوای گرم جان سالم به در می‌برد اکنون در بیش از ۱۰۰ کشور جهان مشاهده می‌شود.

برآوردها حاکی از آن است که هر سال ۳۹۰ میلیون مورد ابتلا به این بیماری رخ می‌دهد و به گفته کارشناسان با افزایش دمای جهانی بیماری تب‌دنگی به مناطق جدید نفوذ پیدا کرده‌ است.

هرچه آب و هوا گرم‌تر می‌شود پشه‌های عامل بیماری تب‌دنگی بهتر می‌توانند تکثیر شوند اما اکنون این پشه‌ها به مناطق مرتفع همچون شهر بوگوتا که بالای سطح دریا قرار دارد راه پیدا کرده‌اند.

به گزارش روزنامه گاردین، در آسیا نیز میزان شیوع بیماری قابل توجه بوده‌ است. در پاکستان تنها طی یک هفته در ماه اکتبر بیش از ۲۰۰۰ بیمار مبتلا به تب‌دنگی در یکی از بیمارستان‌های شهر «راولپندی» پذیرش شدند. در دیگر کشورهای آسیایی همچون بنگلادش، تایلند، کامبوج و لائوس این بیماری شیوع داشته‌ است و در فیلیپین وضعیت وخیم‌تر بوده به گونه‌ای که ۱۰۰۰ نفر از جمله صدها کودک جان خود را بر اثر آن از دست دادند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ آذر ۱۳۹۸ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98091208768
  • خبرنگار : 71432