آغاز تشکیل تیم بین المللی امداد و نجات ایران

آزمون مهارتی و آمادگی جسمانی تیم های جستجو و نجات شهری بر پایه الگوهای بین المللی به منظور تشکیل تیم های بین المللی جستجو و نجات شهری در پایگاه ویژه پشتیبانی مدیریت بحران منطقه 7 طی 4 روز برگزار شد.

به گزارش ایسنا، شاهین محمدی یگانه مدیر اجرایی پروژه  گروه‌های عملیاتی سازمان مدیریت بحران تهران با بیان این مطلب گفت: با هماهنگی و برنامه ریزی های بعمل آمده با گروه مشاوره جستجو و نجات بین المللی (INSARAG) تیم های منتخبی از سازمان آتش نشانی و جمعیت هلال احمر تشکیل و آزمون مهارتی و آمادگی جسمانی  بر پایه الگوهای بین المللی جسمانی برای آنان برگزار شد.
محمدی یگانه افزود: تا کنون 6۰ نفر از سازمان آتش نشانی تهران و ۷۰ تن از نجاتگران، مربیان جست‌ وجو و نجات در آوار جمعیت هلال احمر معرفی شده‌اند که بعد از برگزاری تست سلامت و آزمون‌های آمادگی و کسب حداقل استانداردهای مهارتی، سلامت و آمادگی جسمانی به عضویت تیم های بین المللی جستجو و نجات شهری در می‌آیند و خواهند توانست در دوره‌های آموزش‌های بین المللی "اینساراگ" شرکت کنند.
 وی گفت: اینساراگ یا گروه مشورتی بین المللی جست‌ و جو و نجات، شبکه ای از کشورهای تأثیرپذیر از بلایا و کشورها و سازمان های پاسخ دهنده در بحران است که وظیفه جست‌وجو و نجات از سازه های فروریخته شهری و هماهنگی عملیاتی در محل را برعهده دارند.
محمدی یگانه با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از کشورها به عضویت اونداک و اینساراگ درآمده‌اند، افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز در دو سیستم ارزیابی و هماهنگی سوانح سازمان ملل متحد (UNDAC) و گروه مشاوره جستجو و نجات بین المللی (INSARAG) به دنبال تشکیل و آموزش این تیم ها در کشور است که باتوجه به برنامه ریزی‌های به عمل آمده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مقرر است اولین تیم‌ در سطح نیمه سنگین در جمعیت هلال احمر استان تهران و سازمان آتش نشانی تشکیل شود.
مدیر اجرایی پروژه  گروه های عملیاتی سازمان مدیریت بحران تهران گفت: هر کشور عضو سازمان ملل متحد با ارسال درخواست عضویت و معرفی نقطه تماس ملی به عنوان رابط بین گروه می تواند به عضویت این گروه درآید. اعضای اینساراگ بخشی از شبکه جهانی مشارکت و انتقال دانش در زمینه عملیات نجات در آوار و هماهنگی عملیات میدانی هستند که برای شرکت در جلسات سالانه منطقه ای و شرکت در گروه های کاری انتقال تجارب از آنها دعوت به عمل می آید.
وی افزود: دسترسی به ابزار اطلاعاتی و مشارکت دانش اینساراگ، دسترسی به وب سایت مرکز هماهنگی عملیات در محل، سیستم جهانی اخطار و هماهنگی بلایا برخی از مزایای عضویت در اینساراگ است. ارزیابی خسارات و نیازها، تعیین و اولویت بندی نیازها، تسهیل اعزام به محل و راه اندازی مرکز دریافت منابع و ورود و خروج تیم ها طی هماهنگی با کشور سانحه دیده از مسئولیت های اینساراگ است.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، محمدی یگانه گفت: تأسیس شبکه جهانی از سازمان‌های جست و جو و نجات در سه منطقه آفریقا، اروپا، خاورمیانه، آمریکا و آسیا – اقیانوسیه، تدوین راهنمای عملیات جست‌وجو و نجان بین المللی، تدوین سیستم هماهنگی عملیات میدانی، تسهیل ورود و خروج تیم های جست‌وجو و نجات شهری، ایجاد مرکز هماهنگی عملیات در محل و ایجاد مرکز پایش داده روی اینترنت و ظرفیت سازی و اصلاح روش‌ها و طرح‌های ملی از جمله دستاوردهای اینساراگ است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ آذر ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 98091107722
  • خبرنگار :