رضا فاضلی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به راه اندازی مرکز مشاوره بیماری های رفتاری در این استان از چند سال گذشته اظهارکرد: این مرکز قابلیت ارائه خدمات آموزشی، مشاوره، مراقبت، درمان، پیشگیری و کاهش آسیب اجتماعی را به افراد در معرض بیشترین خطر ابتلا و حتی مبتلایان HIV مثبت و ایدز را دارد.
وی افزود: هدف از راه اندازی این مرکز فراهم کردن امکان دسترسی عموم جامعه به مکانی مطمئن برای کسب اطلاعات در ارتباط با راه های انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها است.
فاضلی ادامه داد: با توجه به اینکه آموزش و اطلاع رسانی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ایدز داشته باشد، به نظر می رسد آگاه کردن مردم به خصوص جوانان و نوجوانان از راه های اننقال امری سازنده باشد.
وی با بیان اینکه راه های انتقال بیماری ایدز در سال های اخیر از اعتیاد تزریقی تغییر یافته و به سوی انتقال جنسی سوق پیدا کرده است، تاکید کرد: در این میان آموزش و اطلاع رسانی مهمترین راه برای پیشگیری از این بیماری است.
این مقام مسئول تصریح کرد: درست است که عواملی همچون خالکوبی نقش خیلی کمی در انتقال بیماری ایدز دارد اما آگاهی مردم از این موضوع نیز بسیار موثر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر جامعه، اطلاعات و آگاهی کافی از مراکز مشاوره بیماری های رفتاری داشته باشد، می توان به راهبرد متعهد شده کشور، مبنی بر اینکه 90 درصد از بیماران باید از بیماری خود آگاه باشند، دست یافت.
مدیر گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: اگر بتوان تمامی افراد بیمار را شناسایی کرد به طور قطع می توان تا 90 درصد با درمان به موقع از انتقال بیماری به سایر افراد جلوگیری کرد.
وی گفت: در خراسان شمالی حدود 99 نفر به بیماری ایدز شناسایی شده اند که هم اکنون 60 نفر تحت درمان هستند و 39 نفر نیز فوت شده اند.
این مقام مسئول با تصریح بر اینکه گروه سنی ابتلا به این بیماری در کشور و در این استان پایین آمده است، افزود: گروه سنی ابتلا به ایدز در کشور و در استان به 20 تا 34 سال رسیده است.
انتهای پیام