رئیس دانشگاه امیر کبیر تاکید کرد

ضرورت بازنگری شاخص‌های ارتقاء دانشگاه‌ها به تراز بین المللی

رئیس دانشگاه امیرکبیر بر ضرورت بازنگری در شاخص‌های ارتقاء ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه به تراز بین المللی تاکید کرد و گفت: به اعتقاد من تراز جهانی شاخص‌های مخصوص به خود دارد و لازم نبود وزارت علوم شاخص‌هایی را برای رسیدن مراکز به تراز بین المللی تهیه کند چرا که ما به شاخص‌های ملی نیاز داریم و نباید با این شاخص‌ها با اقتصاد مقاومتی مخلوط شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر سید احمد معتمدی در هفتمین گردهمایی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های عضو طرح اقتصاد مقاومتی ، نشست تشریح و ارائه "گزارش عملکرد یک ساله پروژه ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه به تراز جهانی" که امروز در سالن جهاد  وزارت علوم برگزار شد بر ضرورت بازنگری در نقش دانشگاه‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: بیشترین مباحثی را که دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیگیری می‌کند موضوع دانشگاه نسل سوم و ارتقای جایگاه بین المللی دانشگاه و رسیدن به تراز بین المللی است.

وی با تاکید بر این که باید در شاخص‌های طرحِ ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی بازنگری صورت بگیرد، تصریح کرد: پژوهشگاه‌ها خود مانعی در راه ارتباط صنعت و دانشگاه‌ها هستند؛ در واقع اگر پژوهشی باشد آن را انجام می دهند و معمولا اجازه نمی‌دهند این پژوهش ها در دانشگاه‌ها صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه امیر کبیر همچنین خاطر نشان کرد: به اعتقاد من تراز جهانی شاخص‌هایی دارد و نیاز به این که وزارت علوم شاخص‌هایی را برای رسیدن به تراز بین المللی تهیه کند نبود چرا که ما به شاخص‌های ملی نیاز داریم و نباید آن را با اقتصاد مقاومتی مخلوط کنیم.

در ادامه دکتر شریعتی نیاسر معاون آموزشی سابق وزارت علوم بر ضرورت ایجاد یک رویکرد تحولی برای رسیدن دانشگاه‌ها به تراز بین المللی تاکید کرد و گفت: نگاه تحولی این است که اگر  از این پروژه به صورت سرمایه گذاری نگاه کنیم و باید یک نگاه سرمایه گذاری مولد وجود داشته باشد  تا باور داشته باشیم طرح تعریف شده موثر خواهد بود.

دکتر شریعتی نیاسر در خصوص بودجه طرح ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر به تراز بین المللی گفت: در ابتدا قرار بود سالیانه ۴۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یابد اما شاهد هستیم که پول چندانی به آنها تخصیص نیافته است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در فصل بودجه هستیم باید در مجلس بحث اختصاص بودجه و همچنین تفویض اختیار دانشگاه‌ها را جدی پیگیری کنیم چرا که ۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاهی که در طرح فوق ثبت نام کردند جزو بهترین مراکز آموزش عالی کشور به حساب می‌آیند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 98091006797
  • خبرنگار : 71567