غلامرضا چامه در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح تلفیقی به نام "قنات معکوس" در تنگه کنشت کرمانشاه، اظهار کرد: در این طرح که درست مخالف شیوه بهرهبرداری از قنوات عمل می کند، بجای اینکه از دل قنات آب بیرون بکشیم، با سرازیر کردن آب حاصل از بارندگیها در فصول پربارش، علاوه بر اینکه سفره های آب زیرزمینی غنی میشوند، از سیلابی شدن مسیل ها هم جلوگیری میشود.
وی با اشاره به خروجی 25 میلیون مترمکعبی آب از تنگه کنشت تا قبل از اجرای این طرح، گفت: در این منطقه به فاصله 150 تا 200 متر چاههایی حفر کردهایم و آب را به این چاه ها هدایت میکنیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان کرمانشاه تاکید کرد: این طرح درست مثل قنات عمل می کند، اما به جای اینکه از آن آب بکشیم، به آن آب داده و قنات را تقویت می کنیم.
وی با بیان اینکه طرح قنات معکوس در دشت های ممنوعه مثل دشت ماهیدشت نیز قابل اجرا است، گفت: طرح "قنات معکوس" در تمامی دشتها جواب میدهد.
چامه در ادامه با اشاره به اختصاص بیش از شش میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در تنگه کنشت کرمانشاه در سال جاری گفت: قرار شده 10 میلیارد تومان هم استانداری به اجرای این طرح ها اختصاص بدهد که با هزینه کردن این میزان، منابع آبی در جهت تغذیه سفره های آب زیرزمینی مدیریت خواهد شد.
انتهای پیام