دکتر عباسعلی درستی در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به قرارگیری در فصل ابتلا به آنفلوانزا و بالا رفتن شیوع این بیماری هر سه یا چهار سال یک بار، روال عادی این بیماری اینگونه بوده و به نظر میرسد امسال هم مانند سال 93 و 94 شیوع آنفلوانزا بالا باشد.
وی گفت: از تمامی افرادی که با علایم تنفسی و مشکوک به آنفلوانزا به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه میکنند، نمونه برداری میشود، در خصوص فوتیها هم هر چند به تازگی آمار افزایش یافته ولی از ابتدای سال جاری تا دو روز گذشته، تعداد فوتیها در آذربایجان شرقی با نتیجه آزمایش آنفلوانزای مثبت، 10 نفر بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: در میان بستریهای ترخیص شده هم کسانی بودند که نتیجه آزمایش آنفلوانزا آنها مثبت بود. اکنون هم افرادی با علایم مشکوک به آنفلوانزا بستری بوده و هر روز از آنها نمونه برداری میشود.
وی با اشاره به مشکل کمبود داروی آنفلوانزا در کشور گفت: این مشکل هم اکنون برطرف شده است و داروی کافی در تمامی بیمارستانها موجود بوده و به تمامی بیماران بستری دارو ارائه شده و مشکلی از نظر مراقبتی در مورد بیماری آنفلوانزا نداریم.
وی با بیان اینکه مردم باید جوانب احتیاط را رعایت کنند، اظهار کرد: برای کنترل شرایط، رعایت بهداشت فردی و خودداری از حضور در جمع و دست دادن و روبوسی و اجتناب از پرتاب دستمال کاغذیهای استفاده شده به محیط از جمله مواردی است که باید رعایت شود.
درستی گفت: توصیه میشود افراد با دیدن علایم اولیه این بیماری که مشابه علایم سرماخوردگی است، به پزشک مراجعه کرده و از تزریق سرخود آمپول خودداری کنند. علایم اولیه آنفلوانزا شامل سرفه، آبریزش دهان و بینی، تب و به ویژه تب بالا، بی حالی عمومی، خستگی، ضعف و درد بدن است.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: این علایم در بسیاری از بیماریها دیده شده و تشخیص آن به وسیله تشخیص آزمایشگاهی انجام میشود و در صورت شک بالینی، پزشک، درمان دارویی را هم همراه با انجام آزمایشات آغاز میکند.
انتهای پیام