به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت، اریک هیل از نیروی هوایی ایالات متحده شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد پس از عملیاتهای ۲۲ نوامبر، یک ائتلاف به رهبری ایالات متحده نه تنها توانست "مقدار قابل توجهی" سلاح کوچک، مهمات و مواد منفجره ضبط کرده، بلکه همچنین بیش از دهها سرباز داعش را بازداشت کرد.
براساس گزارش میلیتری تایمز، او گفت: "تا زمانی که داعش تهدیدی را ایجاد کند، ما باید هوشیار باشیم تا از آن جلوگیری کنیم؛ به خاطر منطقه و سرزمینمان." با این تلاش جدید برای نبرد با نیروهای داعش در سوریه و با توجه به اینکه فرمانده کل قوای آمریکا مرتبا اعلام کرده است که همان نیروهای داعش در یک سال گذشته از بین رفتهاند، قابل درک است که چرا برخی از ناظران سر در گم شدهاند.
بهرغم قصد ترامپ برای جلب حمایتهایی در دسامبر سال ۲۰۱۸ از طریق اعلام پیروزی ایالات متحده در برابر داعش، بیانیه ۲۲ دسامبر او مبنی بر اینکه "هرچه باقی میماند" باید "به راحتی با آن مقابله شود" حامل پیامهای متناقضی بود. این منجر به توضیحی در اواخر ژانویه شد که "خلافت به زودی نابود خواهد شد" که پس از آن در ماه فوریه "۱۰۰ درصد پیروزی علیه خلافت" اعلام شد!
اندکی پس از آن در ماه مارس، ترامپ در کاخ سفید با نقشه سایتهای تحت اشغال داعش در سوریه ظاهر شد؛ فراز و فرودهای مشابه از شکست ادعایی داعش در طول سال و اینکه ایالات متحده دوباره درگیر تلاشهای نظامی علیه این گروه تروریستی است.
پیتر فورد، سفیر پیشین انگلیس در سوریه سهشنبه به برنامه رادیو اسپوتنیک پیوست و برای میزبانانش توضیح داد، واضح است که ترامپ و پنتاگون در ابتدا دو برنامه مختلف در رابطه با این کشور خاورمیانه داشتند. دونالد ترامپ به وضوح ابراز کرد که میخواهد نیروهایش را از سوریه خارج کند و حتی طرحی برای خارج کردن نیروها از کشورهای خارجی و جلوگیری از "جنگهای بیپایان" داشت.
با این حال فورد گفت، پنتاگون در استفاده از "تاکتیکهای طفره رفتن" برای جلوگیری از تحقق خواستههای ترامپ ثابتقدم بوده است. وی افزود: "این چیزی است که ما اکنون میبینیم. پنتاگون وانمود میکند که دوباره با داعش میجنگد. آنها ادعا میکنند که ده عامل [داعش] را از بین بردهاند... چه کسی میداند که این افرادی که کشته شدهاند، آیا واقعاً داعشی بودهاند یا خیر؟
فورد در ادامه توضیح داد که شمال شرقی سوریه بسیار "قبیلهای" است و چندین "جنگسالار" در یک منطقه متمرکز هستند. او گفت: "نکته اصلی آنها این است که نیازی به حضور نیروهای آمریکایی در آنجا نیست. نه وقتی که نیروهای دولت سوریه آماده و در تکاپو هستند تا بار این مسوولیت را به دوش بکشند. هدف واقعی حضور ایالات متحده در آنجا نبرد با داعش نیست، بلکه جلوگیری از ورود و باز پس گیری اراضی به دست او [بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه ] است. به همین سادگی."
به گفته فورد، از آنجایی که شمال شرقی سوریه "دو سوم ذخایر نفت و گاز قابل استخراج سوریه" را داراست، تصمیمی واحد برای نگه داشتن نیرو در آنجا از سوی پنتاگون و ترامپ اتخاذ شد و ترامپ اوایل ماه جاری علناً در جمع خبرنگاران کاخ سفید اعتراف کرد که ایالات متحده نیروهایش را در این منطقه حفظ خواهد کرد تا از کنترل واشنگتن بر این "منابع نفتی" اطمینان حاصل کند.
انتهای پیام