مهیار مشایخی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه پیگیری ها برای اجرای دو طرح در کارخانه آلومینیای جاجرم در حال انجام است، افزود: یکی از این طرح ها توسعه فاز فعلی تولید پودر آلومینیا از 240 هزار تن به 280 هزار تن است.
وی ادامه داد: راه اندازی فاز دوم پودر آلومینیای جاجرم تا 250 هزار تن از دیگر طرح هایی است که باید اجرایی شود.
مشایخی اظهارکرد: ایمیدرو قبل از سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی در تابستان امسال به دنبال اجرای این طرح بود چراکه پنج تا شش کارخانه در ایران از پودر آلومینیا استفاده می کنند و تنها واحد تولیدی پودر آلومینیا در کشور کارخانه آلومینیای جاجرم است.
وی تصریح کرد: تاکید ایمیدرو بر این است تا پیش از راه اندازی شمش منیزیم در این واحد تولیدی که سبب می شود تا تمام پودر آلومینیای تولیدی مورد مصرف قرار گیرد، دو فاز مذکور راه اندازی تا سایر کارخانجات برای تامین مواد اولیه خود دچار مشکل نشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ماده اولیه تولید پودر آلومینیا، ماده معدنی بوکسیت است، ادامه داد: برای توسعه فاز نخست و راه اندازی فاز دوم به 60 میلیون تن ماده معدنی بوکسیت نیاز است که در ابتدا باید این ماده معدنی تامین تا عملیات اجرایی شروع شود.
وی اظهارکرد: تاکنون با پیگیری های انجام شده 45 میلیون تن ماده معدنی بوکسیت شناسایی شده است و هنوز اکتشاف 15 میلیون تن باقی مانده است.
گفتنی است یکی از معادن تامین کننده بوکیست معدن"تاش" در استان سمنان است که پروانه بهره برداری آن به نام خراسان شمالی است اما چند سالی است برداشت از این معدن بنا به دلایل مختلف متوقف شده است.
آلومینیای جاجرم برای تامین مواد اولیه به معدن"تاش" نیاز دارد
پیش از آن علی اصغر رضا زاده معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا گفت: آلومینیای جاجرم برای تامین مواد اولیه(بوکسیت)به معدن "تاش" نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه معدن تاش در استان سمنان واقع شده است، افزود: اما مجوز و پروانه بهره برداری این معدن به نام شرکت آلومینیای جاجرم صادر شده است.
وی ادامه داد: حدود دو سالی است که با مطرح شدن مسائلی همچون قرار گرفتن این معدن در منطقه حفاظت شده امر بهره برداری از آن تعطیل شده، این درحالیست کارخانه فرآوری بوکسیت در جاجرم واقع شده است و در هر جایی از ایران نمی توان کارخانه ای همچون آلومینیای جاجرم را مشاهده کرد.
رضازاده تصریح کرد: در حال حاضر نیاز این واحد تولیدی از طریق معادن بوکسیت در داخل استان تامین می شود اما برای فعالیت های دراز مدت، این شرکت نیازمند معدن تاش و پیجویی سایر معادن بوکسیت خواهد بود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر مسئولان ذی ربط در سطح استانی و ملی در حال پیگیری برای رفع این مشکل هستند.
این مقام مسئول گفت: نیاز کارخانه آلومینیای جاجرم به 400 هزار تن بوکسیت در سال است و سالانه 280 هزار تن پودر آلومینیوم در این واحد تولید می شود.
مشکل معدن"تاش" حل شده است
محمد علی شجاعی استاندار خراسان شمالی نیز طی یکی دو هفته گذشته در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با معدن تاش که در استان سمنان واقع شده و پروانه بهره برداری آن متعلق به شرکت آلومینیای جاجرم است و چند سالی است که به شرکت مذکور اجازه برداشت از آن داده نشده است نیز گفت: مکاتبات لازم با استاندار سمنان و با وزارت کشور انجام شده است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد چراکه مشکل حل شده است.
اکتشاف 20 میلیون تن بوکسیت در استان
محمود قنبری، معاون اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز روز گذشته در جلسه رسیدگی به تفاهم نامه های منعقد شده در سفر ریاست جمهوری، درباره سرمایه گذاری هلدینگ ایمیدرو در زمینه افزایش ظرفیت خط تولید پودرآلومینا در کارخانه آلومینای جاجرم بیان کرد: برای توسعه این خط تولید باید مطالعات اکتشافی بابت کشف 60 میلیون تن ماده معدنی بوکسیت انجام می شد که تاکنون اکتشاف 20 میلیون تن بوکیست در استان محقق شده است.
وی ادامه داد: مابقی تامین نیاز این ماده معدنی باید از شهرستان شاهرود در استان سمنان انجام شود که مسئول معدن تاش در شاهرود اعلام کرده خط تولید توسعه ای آلومینا را باید در استان سمنان راه اندازی می کردید و راه اندازی آن در شهرستان جاجرم اشتباه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: مدیر هلدینگ ایمیدرو نیز اعلام کرده است درصورتیکه این مسئله حل نشود نسبت به سرمایه گذاری در کارخانه آلومینای جاجرم اقدام نخواهد کرد.
انتهای پیام