دکتر افشین استوار سه شنبه ۵ آذر در کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماریهای غیرواگیر ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، طی ۴ دهه گذشته نظام سلامت ایران موفق شد با رویکردی جامع و موثر، بیماریهای واگیر را کنترل کند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است، گفت: در سه تا چهار دهه گذشته، نظام سلامت کشور موفق شده که با یک رویکرد بسیار جامع و موثر، بیماری های واگیردار را در کشور کنترل کند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «افشین استوار» رویکرد اساسی نظام سلامت را رویکرد نظام شبکه عنوان کرد و افزود: به این ترتیب در دورترین نقاط کشور، دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی برای همه مردم فراهم شده است.
وی با بیان اینکه امروز مهمترین تهدید کننده سلامت جامعه بیماریهای غیرواگیر است، گفت: ۸۲ درصد موارد مرگ و میر در کشور، به دلیل بیماری های غیرواگیر اتفاق می افتد و تنها ۱۸ درصد به دلیل بیماری های واگیر یا سایر علل حادث میشود؛ بنابراین اولویت اساسی کشور پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر است.
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی از مهمترین بیماریهای غیرواگیر است که بین ۷۵ تا ۸۲ درصد از مرگها به دلیل ابتلا به آنها است.
او عوامل خطر بیماری های غیرواگیر را به دو دسته رفتاری و بیولوژیک تقسیم و خاطرنشان کرد: عوامل خطر رفتاری مانند مصرف سیگار و الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی است؛ بر اساس آمار، بیش از ۵۵ درصد مردم ایران بیشتر از ۱۵۰ دقیقه تحرک در هفته ندارند و ۱۵درصد از مردم کشور نیز دخانیات مصرف می کنند.
چاقی بیش از ۶۵ درصد ایرانی ها
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه چاقی و فشارخون بالا از عوامل خطر بیولوژیک در بیماریهای غیرواگیر است، اضافه کرد: بیش از ۶۵ درصد مردم کشور، چاق هستند یا اضافه وزن دارند، حدود ۳۰ درصد جمعیت بزرگسال کشور فشارخون بالا دارند، ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت بزرگسال کشور، قندخون بالا دارند و حدود ۲۵ درصد جمعیت چربی خون دارند که باید پیشگیری شود.
استوار گفت: لازم است عوامل خطر رفتاری و بیولوژیک در بیماریهای غیرواگیر کاهش یابد تا از آمار ابتلا به این بیماریها کاسته شود، اگرچه تلاش مسئولان سلامت در کشور بر این است که در مرحله نخست، به مردم آگاهی داده و در مرحله دوم پویشهای انسانی مانند بسیج ملی کنترل فشارخون را اجرا کنند؛ البته باید خدمات کنترل و پیشگیری بیماری های غیرواگیر در کشور توسعه یابد.
او با اشاره به اعلام ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیبرسان از سوی وزارت بهداشت و تبدیل آن به قانون، این اقدام را راهکاری پیشگیرانه دانست و گفت: لازم است برای افزایش آگاهی مردم نسبت به عوامل پیشگیرانه بیماریهای غیرواگیر، از رسانهها، جامعه مدنی، سازمانهای مردم نهاد و ائمه جماعات کمک گرفت.
به گزارش ایسنا، کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماریهای غیرواگیر در ایران، صبح سه شنبه پنجم آذر، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار خود را آغاز کرده است و به مدت سه روز با طرح مباحث مختلف علمی و تخصصی پیرامون این مبحث، ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام