دکتر"حسین مهرابی" امروز پنجم آذرماه در شبکه ملی جامعه و دانشگاه(کارگروه اقتصاد، صنعت و گردشگری) استان کرمان به میزبانی جهاد دانشگاهی با اشاره به نظرات مطرح شده درباره پیشرفت های استان های دیگر در مقایسه با کرمان اظهار کرد: تفاوت کرمان با استان های دیگر در موارد جزئی از جمله قوانین دست و پاگیر، عدم شفافیت و مسائل حوزه کسب و کار است.
وی افزود: در آمار کرمان همیشه در شرایط بهتری در فضای کسب و کار قرار می گیرد اما حقایق آشکار شده این را نشان نمی دهد و این مانع اصلی است که همیشه سطحی از آن گذر می شود.
مهرابی در ادامه تصریح کرد: معیارهای ارزیابی برای توسعه را باید قدری محلی کرده و ببینیم در دستگاه های اجرایی و سیاست گذار چه اتفاقی افتاده است.
این استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: سیاست های ابلاغی کلان کشور برای همه استان ها یکسان است و در کرمان تلاش های زیادی در بهره برداری از ظرفیت ها صورت گرفته اما آسیب شناسی انجام نشده که به عنوان مثال چرا در گردشگری آن اتفاقی که باید، نیفتاده است؟
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم کارآیی اقتصادی را افزایش بدهیم، باید قیمت های اجتماعی و خصوصی را به هم نزدیک کرده و هر کس هزینه هر نوع استفاده را به اقتصاد برگرداند، اظهار کرد: هنوز بعد از ۲۵ سال که این مطالب را درباره آب گفتهایم، ۱۱ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان وجود دارد که خود نشان می دهد عزمی جدی برای حل برخی مشکلات وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه می دانیم این وضعیت تبعات اجتماعی دارد، اما همچنان ادامه می یابد، گفت: کشاورزی که امسال ۵۰ میلیارد تومان پسته فروخته، از نظر اجتماعی نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان به منابع آب ضربه زده است.
این استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: عزم جدی برای اصلاح قوانین و مقررات، قیمت ها، بازار و افزایش بهره وری وجود ندارد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان کرمان تصریح کرد: تلاش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در انجام مطالعات در کشور جزء رتبه های اول است اما در کاربردی کردن مطالعات باید اقدام اساسی تر صورت بگیرد.
انتهای پیام