دکتر "جعفر رودری" امروز پنجم آذرماه در نشست شبکه ملی جامعه و دانشگاه(کارگروه اقتصاد، صنعت و گردشگری) استان کرمان به میزبانی جهاددانشگاهی اظهار کرد: ایران به لحاظ مباحث تولید علم و نظریه پردازی در دانشگاه ها رتبه خوبی در دنیا دارد و از طرف دیگر در اقتصاد دانش بنیان به معنی اینکه بتوانیم گسترش علم را به بخش های اقتصادی مختلف ببریم (کاربرد علم) رتبه خوبی نداریم.
وی با اشاره به اینکه در رتبه بندی تولید، انتشار و کاربرد علم محاسبه می شود، افزود: لذا شبکه ملی جامعه و دانشگاه راه اندازی شد تا دانشگاه و بخش اقتصاد با هم در آمیخته شده و به تسری تولید علم به حوزه اجرا کمک کند.
رودری با بیان اینکه تقریبا برنامه های توسعه در بخش های مختلف وجود دارند و مطالعات را با درصدی خطا می توانیم بپذیریم اظهار کرد: مطالعات به اندازه کافی داریم اما همواره بین تدوین با اجرای برنامه ها فاصله داریم و اتاق فکر اجرایی در دستورالعمل ها و آیین نامه ها نداریم.
وی بیان کرد: ما قوانین و مقررات کم نداریم و حتی فکر می کنم با زیاد بودن قوانین و متناقض بودن آنها مواجه هستیم لذا مشکل را طرف تدوین برنامه های تخصصی نمی بینیم بلکه مشکل را در چارچوب های نهادی و اجتماعی در اجرای آن می بینیم که بخشی از آن مقررات ناظر، بستر، فضای کسب و کار جریان هایی است که باعث می شود هماهنگی بین دستگاه های اجرایی اتفاق نیفتد و ناهماهنگی ها موجب می شود نتوانیم بستر لازم را رقم بزنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در ادامه اظهار کرد: آب مسئله جدی استان کرمان است اما به این برمی گردد که نمی توانیم مدیریت لازم را برای حل آن اعمال کنیم و در واقع به فقدان چارچوب برمی گردد.
رودری بیان کرد: برداشت های مختلفی از سرمایه اجتماعی وجود دارد که وجدان کاری، مسئولیت اجتماعی و ... در این زمینه دخیل است و اساتید دانشگاه باید کمک کنند به اینکه برنامه ها را با چه ساز و کاری اجرایی کنیم.
وی تصریح کرد: متخصصان اجتماعی و جامعه شناس باید اجرای قوانین و مقررات را تسهیل بکنند و این گره ای است که در اجرای برنامه ها وجود دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه حل مشکل آب و پیشبرد برنامه های توسعه راه حل دارد که انتقال آب به استان در سه پروژه بزرگ در این راستا دنبال می شود و در آب شرب چاره ای جز انتقال آب نداریم، افزود: آبی که منتقل می شود، برای کشاورزی اصلا توجیه ندارد و نباید به جزء شرب درباره آن فکر کرد.
رودری اظهار کرد: در حال حاضر ۶ میلیارد و ۸۵۰ میلیون مترمکعب مصرف آب استان کرمان است که حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی داریم و تنها چهار دشت استان ممنوعه بحرانی نیستند.
وی با اشاره به اینکه ما ۸۵ درصد آب تجدیدپذیر را مصرف می کنیم، تصریح کرد: برداشت آب در بخش کشاورزی دو برابر توان محیط است و در صنعت و گردشگری حدود ۳۵ درصد است که ناچار هستیم به سمت اصلاح ساختار برویم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: عقل حکم می کند در منطقه ای که مهم ترین چالش برای توسعه آب است، ساختار به گونه ای باشد که بخش های پرآببر کمتر باشد.
وی با اشاره به اینکه بخش صنعت ۹۰ میلیون مترمکعب آب استفاده می کند افزود: سهم تولید کشاورزی استان کرمان دو برابر ملی است که منطقی نیست و باید بهره برداری از منابع منطقی سازی شود که در بلندمدت حتی با صرفه جویی ۵ درصدی در آب بخش کشاورزی، کل نیازهای توسعه صنعتی ما پوشش داده می شود و می توان بیلان منفی را جبران و بر لبه توسعه پایدار حرکت کرد.
رودری در پایان تاکید کرد: جهت گیری مباحث آینده باید به این سمت باشد که چرا نمی توانیم در برنامه ها و نگاه کارشناسی که داریم موفق باشیم؟
انتهای پیام