مردم درباره ادامه قطع اینترنت چه می‌گویند؟

حدود ۱۰ روز از قطع شدن اینترنت گذشته است، طی این مدت زندگی بخش زیادی از افراد جامعه به شکل‌های مختلف تحت تأثیر قرار گرفته به همین دلیل در این چند روز پر بحث‌ترین اخبار، خبرهایی بوده که به نوعی به اینترنت ربطی داشته است، در این گزارش به گزیده‌ای از نظرات مردمی درباره این مساله پرداخته‌ایم.

مخاطبان در این مدت واکنش‌های مختلفی به ادامه قطع اینترنت داشته‌اند، افراد بسیاری بوده‌اند که از اختلال در کسب و کاری که صد در صد به طور کامل به اینترنت وابسته بوده گلایه داشته‌اند، این یکی از مهمترین اثرات قطع اینترنت در چند روز اخیر بوده است.

به عنون نمونه، «آبتین» یکی از مخاطبان ایسنا درباره اثر قطع اینترنت بر زندگی خود می‌گوید: «شغل اینترنتی‌مو از دست دادم هر روز دارم ضرر می‌دم و امنیت زندگی و معیشتم از بین رفت.»

به گزارش ایسنا، مخاطب دیگری با گلایه از ادامه این وضعیت می‌گوید: « اینترنت رو وصل کنید، کار و شغل خیلی از ماها با این اینترنته، ۱۰ روزه یه هزارتومن درآمد نداشتم، وزیر کشور، وزیر ارتباطات، و.... شما میاین خرج زندگی منو و خانواده مو می‌دید، وصل کنید اون اینترنتو»

گلایه یکی دیگر از مخاطبان درباره قطع شدن اینترنت به این شرح است: « این همه بدبختی و گرونی داریم، حالا همین یه قرون دو هزار هم از ما گرفتید؟چرا درک نمی‌کنید؟ خیلی از ما ها درآمدمون با اینستاگرامه. دلمون به همین خوش بود که گرفتین از ما»

محمد هم نظرش را اینطور بیان می‌کند: « جی پی اس من ده روزه قطعه یه آپدیت کوچیک می‌خواد ولی اینترنت ندارم که اپدیت کنم. شغل اصلیم خدمات اینترنتی هست که ۱۰ روزه بیکارم با اسنپ هم نمی‌تونم کار کنم چون جی پی اسم قطعه. یه طرح تپسی هم داشتم که باید ۱۰ تا سرویس میرفتم ۲۰۰ تومن جایزه بگیرم دوتا سرویسش موند و نتونستم برم. حالا جمع بزنید من یه نفر چقدر ضرر کردم»

آرش تعمیرکار تلفن همراه است، وی درباره قطع شدن اینترنت و کساد شدن کسب و کارش می‌گوید: « تو این ۱۰ روزه یک دونه تعمیری هم نداشتم از کجا باید نون بخورم بابا آخه هیچکس نیست جواب مارو بده»

رضا از مسجد سلیمان است، او می‌گوید: « الان که دیگه آشوب نیس اینترنت رو وصل کنید ۱هفته از کار بیکار شدیم»

یکی از مخاطبان ایسنا که شغل خود را مدرس زبان‌های خارجی عنوان کرده هم می‌گوید: « ملت از طریق اینترنت زندگی و تدریس می‌کنن. من شخصا ۸۰ درصد درآمدم از طریق تدریس آنلاین تامین میشه. با قطعی اینترنت از کار و زندگی افتادم. آخه این چه وضعیه؟! کی می‌خواد جواب ضرر و زیان رو بده؟»

مخاطب دیگری هم اعلام کرده ادمین یک صفحه اینستاگرامی است، وی با اشاره به وابسته بودن درآمدش به اینترنت می‌گوید: « ده روزه یک ریال درامد ندارم، همه قسط هام عقب افتاده»

مخاطبان زیادی هستند که از ضررهای چند میلیونی خود طی این مدت صحبت کرده و درخواست اتصال کامل اینترنت را دارند، بسیاری از این مخاطبان با اشاره به سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای اینترنتی عنوان می‌کنند که به خاطر قطع اینترنت دچار مشکل شده اند.

بخش دیگری از بحث‌های مطرح شده درباره ادامه قطع اینترنت به مشکلات ایجاد شده در بخش آموزشی به خصوص برای دانشجویان است.

یکی از مخاطبان این مساله را این طور بیان می‌کند: « من واقعا باید امتحان زبان بدم و ١٠ روزه از گوگل ترنسلیت محرومم انصاف نیست نتم نت گوشیه»

حسن در این خصوص می‌گوید: « من تو یه آزمون خارجی ثبت نام کردم ۱۵۰۰ یورو هزینه اش بود نتوستم ۲۱ نوامبر شرکت کنم ، منی که با هزار مصیبت این پول رو جمع کردم ، الان باید از کی شکایت کنم؟؟ کی جواب منو باید بده ؟؟ پدرم با دست ها پینه بسته اش این مبلغ رو از با هزار تا شرمندگی جمع کرده بود !»

یکی دیگر از مخاطبان می‌گوید: « من بدون اینترنت همراه چجوری پروژه ها و تکالیف دانشگاهمو انجام بدم؟»

دانشجوی دیگر هم عنوان می‌کند: « واقعا چه توجیهی وجود داره درباره ی قطع نت ۱۲ ۱۳ روزه ی تهران مثلا پایتخت درحال توسعه است اینجوری مردم از زندگی افتادن، من خودم کل کارای دانشگاهم به اینترنت بستگی داره هماهنگی برنامه ها با استادا اطلاعات از سایتای دیگه واقعا دیگه ۱۲ ۱۳ روز برای قطع کامل اینترنت های همراه زیاده»

لیلا در این خصوص می‌گوید: « اینترنت برای دسترسی به ایمیل برای ما دانشجوها یا مثلا دسترسی به سایت های خارجی برای خرید کتاب و مقاله و خوندن آنلاین برخی مقالات واجبه! نت بین المللی رو نمیشه حذف کنن! کار دانشجوها و اساتید و کلا شبکه علمی کشور لنگ می مونه! لطفا اینترنت رو وصل کنید از کار و زندگیمون افتادیم. ده روزه منتظرم ایمیلم رو استادم بخونه، ایشون هم نت نداره. یه کاری کنید برامون خواهشا!»

امیر هم اظهار می‌کند: « دانشگاه های خودمون که چیزی یاد نمیدن ولی من و خیلی های دیگه هر چی بلدیم از اینترنت یاد گرفتیم و با همون چیزا زندگیمونو چرخوندیم من زندگیمو مدیون اینترنتم»

یکی دیگر از مخاطبان هم عنوان می‌کند: «من از طریق اینترنت کار میکنم، از طریق اینترنت زبان آلمانی یاد میگیرم چون میخوام مهاجرت کنم از این مملکت. مسئولین دولت مخالف فیلتر بودن اما حالا خلاف حرفاشون کلا ثابت شده به مردم.»

بهراد که دانشجوی دانشگاه تهران است می‌گوید: « من دانشجوی مهندسی دانشگاه تهرانم در گذشته تمام فانتزی ام کمک کردن به این مملکت بود ولی با این اتفاقات اخیر اگر فرصتی برای مهاجرت داشته باشم میرم.»

بخش زیادی از مخاطبان، کاربران عادی هستند که اینترنت در زندگی آنان نقش پررنگی دارد، این مخاطبان به شکل‌های مختلفی دلزدگی خود را از ادامه این وضعیت بیان کرده‌اند و بر این تأکید دارند که با عادی شدن شرایط کشور دلیلی برای ادامه قطع اینترنت وجود ندارد.

گزیده‌ای از دیگر نظرات مختلف مخاطبان که از شهرهای مختلف کشور هستند به این شکل است:

 « بالاخره میخوان وصل کنن یا نه؟ مگه موقع قطع کردن شهر به شهر قطع کرده بودن حالا بازی درمیارن؟ نکنه یادشون رفته چیکارباید بکنن تا وصل شه»، « با قطع اینترنت زندگی مردم آشوب شده بابا چه وضعیه خب؟؟؟؟؟؟»، « اقا تورو خدا پیگیری کنید کی اینترنت همراه وصل می شه»، « هیچ چیز جای اینترنت بین الملل رو نمی‌گیره»، « خب حالا که آشوبا تموم شده وصل کنید دیگه این مسخره بازیا چیه  والا بخدا ماهم کاروزندگی داریم چراخوزستان حتی نت خونگیش هم وصل نشده»، « تموم شد دیگه اینترنتو وصل کنید! ما کار و زندگی داریم.»، « اگر این ۱۰ روزتون شد ۱۱ روز نه ۱۲ روز، ما باید ۱۲ روز از مخابرات واسه اینترنت بگیریم دیگه احیاناً نه ۱۰ روزی که شماها گفتید. مجانی وصل نکردن اینترنتوها پول دادیم بابتش»، « قطعی اینترنت برخلاف اصل ۹. قانون اساسی است. ‏اصلِ نهمِ قانونِ اساسیِ جمهوریِ اسلامیِ ایران: «... و هیچ مقامی حق ندارد به نامِ حفظِ استقلال و تمامیتِ ارضیِ کشور آزادی‌های مشروع را، هر چند با وضعِ قوانین و مقررات، سلب کند.»، «چقد افسوس میخورم به حال خودم و همنوعان عزیز ای کاش کمی هم درک از مایی که نت همراه داریم داشتید، ماهایی که عزیزانی در خارج از کشور داریم و بخاطر تصمیم آقایان، ۱۰ روزه بی خبرم ازشون .. واقعا ازتون نمیگذرم بخاطر زجری که این مدت بهم دادین»، و ...

بسیاری از مخاطبان با گلایه شدید از ادامه قطع اینترنت حداقل خواستار اعلام زمان مشخصی برای وصل مجدد هستند، در هر حال این گزیده‌ای از نظرات و مشکلاتی است که در طول این چند روز در خصوص قطع شدن اینترنت بیان شده و به وجود آمده است.

بسیاری از مخاطبان از استان‌های مختلف کشور از وصل نشدن اینترنت همراه گلایه دارند، بسیاری دیگر هم عنوان می‌کنند که علی رغم اینکه گفته شده اینترنت خانگی در بسیاری از شهرها وصل شده اما خبری از اینترنت خانگی نیست و همچنان به اینترنت بین الملل دسترسی ندارند، این کاربران از استان‌های البرز، تهران، اصفهان، خوزستان، گیلان، لرستان، آذربایجان شرقی و ... هستند.

بسیاری از مخاطبان خواستار شنیده شدن صدایشان هستند و ادامه قطع اینترنت را به معنای بی توجهی به این خواسته‌ها می‌دانند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 98090503107
  • خبرنگار : 50022