اکبر فتحی در بازدید از جایگاههای دامی موقت ایجاد شده درروستاهای زلزله زده شهرستان سراب در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت ۹۵۰ میلیارد ریالی بخش کشاورزی استان در ۴۰ روستای میانه و ۲۵ روستای سراب، اظهار کرد: در شهرستان میانه ۱۲۰۰ واحد نگهداری دام و در شهرستان سراب ۸۰۰ واحد دامی خسارت 30 الی 80 درصدی دیده است.
وی با اشاره به تلف شدن حدود ۱۵۰۰ دام سبک و سنگین و خسارت 45 دستگاه تراکتور در این زلزله اخیر، افزود: در جریان این زلزله، هفت کیلومتر کانال آبیاری، شش رشته قنات و ۳۰۰ تن محصول کشاورزی از بین رفته و همچنین یک واحد مرغداری نیز دچار خسارت ۳۰ درصدی شده است.
وی اظهارکرد: با توجه به سرد شدن هوا و مرتفع بودن مناطق زلزلهزده، ایجاد محل نگهداری موقت دام در دستور کار قرار گرفته و تاکنون در هشت روستای سراب و سه روستای میانه، 33 جایگاه موقت دام در سطح ۳۷۷۳ مترمربع ایجاد شده است.
اهدای دام سبک به دامداران خسارت دیده از زلزله
فتحی با اشاره به تحویل دام سبک به دامداران خسارت دیده زلزله با همیاری ستاد اجرایی فرمان امام اعلام کرد: تاکنون ۱۱۰ راس دام سبک بین زلزله زدگان خسارت دیده توزیع شده است؛ در مجموع 700 راس دام سبک تحویل دامداران زلزله زده خواهد شد.
وی افزود: به ازای هر دام سبک تلف شده تا سقف ۱۵ راس دام، یک راس دام سبک، به ازای هر گوساله تلف شده ۲ راس دام سبک و به ازای هر گاو تلف شده ۳ راس دام سبک تحویل خسارت دیدهها میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نجات دام های زیر آوار مانده، امحای بهداشتی لاشه های دام های تلف شده با همکاری دامپزشکی و شهرداری و واکسیناسیون ۴۶۰۰ راس دام در مناطق زلزله زده را از اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: بخش مهمی از محصول سیب روستاهای زلزله زده خریداری و به واحد کنسانتره شبستر تحویل داده شده است.
وی با اشاره به جمع آوری و توزیع کمکهای واحدهای صنایع تبدیلی، گفت: در ۲۳ روستای شهرستان سراب ۲۰۰ تن سبوس بین ۱۴۷۹ دامدار خسارت دیده جهت تامین نهاده ۳۴ هزار و ۱۷۴ راس دام سبک و ۱۳ هزار و ۶۰۵ راس دام سنگین توزیع شده است.
وی همچنین از تامین و توزیع ۵۶ تن کنسانتره دامی و ۳۰۰ تن سبوس در روستاهای میانه با هماهنگی تعاون روستایی استان خبرداد و گفت: در حال مکان یابی برای ایجاد جایگاه های دائم دام هستیم.
فتحی با اشاره به اینکه تنها پنج درصد از کشاورزان و دامداران خسارت دیده تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی هستند، گفت: تلاش می کنیم تا کشاورزان دوباره روی پای خود ایستاده و در این رابطه از طریق بیمه، کمک بلاعوض دولتی(پنج میلیون تومان) و ارائه تسهیلات کمبهره (۱۵ میلیون تومان) کمک میکنیم تا کشاورزان مناطق زلزلهزده سال آینده در روند تولید قرار گیرند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، بر اساس مصوبه هیات دولت برای بازسازی اماکن دامی خسارت دیده از زلزله آذربایجانشرقی ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه بانکی پرداخت میشود.
انتهای پیام