به گزارش ایسنا، دکتر شاهوردی امروز در نشست ساختارهای حمایتی کسب و کارهای نوپا و شرکتهای دانشبنیان که همزمان با هفته جهانی کارآفرینی برگزار شد، با اشاره به سابقه تاثیر و تدوین اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: این صندوق فعالیت اصلی خود را در سال ۱۳۹۲ با هدف کمک به شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد کشور مبتنی بر حوزههای دانشبنیان راهاندازی شد.
وی ساختار این صندوق را هیات امنایی دانست و ادامه داد: خدمات صندوق در چهار دسته اعطای تسهیلات، ضمانتنامه، سرمایهگذاری و توانمندسازی تقسیم میشود و این تسهیلات برای شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شده است، ولی این صندوق برنامههای حمایتی نیز برای استارتاپها و شتابدهندهها در نظر گرفته است.
مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به جزییات حمایت از شرکتهای دانشبنیان، خاطر نشان کرد: تا ۷۰ درصد از هزینههای فضای کار و تسهیلات با نرخ ترجیحی برای استارتاپها در نظر گرفته شده است.
شاهوردی اعطای تسهیلات کمبهره به صندوقهای پژوهش و فناوری را از دیگر برنامههای حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی ذکر کرد و یادآور شد: در دستهبندیهای جدید صندوقهای پژوهش و فناوری میتوانند دانشبنیان شوند که بر این اساس تاکنون دانشبنیانی ۱۱ صندوق پژوهش و فناوری احراز شده است.
مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اجرای برنامه مشترک برای راهاندازی صندوقهای جسورانه بورسی، توضیح داد: صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایهگذاران برای ایجاد صندوقهای بورسی مشارکت دارد.
وی همچنین به بیان حمایتهای این صندوق از شرکتهای دانشبنیان پرداخت و اظهار کرد: شرکتهایی که تمایل به تولید نمونه اولیه محصولات دانشبنیان خود را داشته باشند، میتوانند از حمایتهای صندوق برخوردار باشند. تسهیلات این صندوق برای نمونهسازی در قالب تسهیلات قرضالحسنه با نرخ بهره چهار درصد اعطا میشود.
شاهوردی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی برای ساخت نمونه مهندسی، تسهیلات با نرخ چهار درصد اعطا میکند، یادآور شد: بازپرداخت این تسهیلات به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت طرح است و در مجموع دوره بازپرداخت و تنفس سه ساله در نظر گرفته شده است.
مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تجهیز کارگاه آمادهسازی خط تولید را از تسهیلات قبل از تولید صنعتی شرکتهای دانشبنیان نام برد که با نرخ بهره ۱۱ درصد در اختیار آنها قرار میگیرد و اضافه کرد: برای تسهیلاتی که جهت تولید صنعتی به شرکتها پرداخت میشود، بازپرداخت هفت ساله در نظر گرفته شده است.
وی تسهیلات لیزینگ برای توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان را از دیگر خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی نام برد و ادامه داد: علاوه بر آن سرمایه در گردش با نرخ بهره ۱۱ درصد از دیگر تسهیلات این صندوق است که دوره بازپرداخت و تنفس در آن حداکثر دو ساله است. علاوه بر آن در قالب سرمایه در گردش بانکی تا ۷۰ درصد فروش دانشبنیان شرکتها از طریق بانکها به این شرکتها اعطا میشود.
به گفته مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات سرمایه در گردش بانکی یک ساله با نرخ بهره ۱۲ درصد، دو ساله ۱۵ درصد و سه ساله ۱۸ درصد در نظر گرفته شده است.
شاهوردی با اشاره به جزئیات تسهیلات خرید و رهن فضای کار برای شرکتهای دانشبنیان، یادآور شد: این تسهیلات تا ۷۰ درصد ارزش کارشناسی شده ساختمان به شرکتها پرداخت میشود و بر اساس قوانین به شرکتهای مستقر در تهران تا سقف دو میلیارد تومان، در کلانشهرها تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان و در سایر شهرها یک میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد اعطا میشود.
به گفته وی، تسهیلات استقرار موقت شرکتهای دانشبنیان در تهران ۴۰۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۳۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۲۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین خاطر نشان کرد: شرکتهایی که بتوانند نیروهای متخصص را استخدام کنند، میتوانند از تسهیلات این صندوق برخوردار باشند؛ به طوری که هر ۱۵ نفری که در استخدام شرکتهای دانشبنیان در آیند و به مدت سه ماه در لیست بیمه این شرکتها حضور داشته باشند، میتوانند تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنند.
به گفته شاهوردی، در گذشته شرکتها میتوانستند نیروهای متخصص دارای مدرک کارشناسی به بالا را استخدام کنند، ولی در قوانین جدید سطح مدرک نیروهای انسانی، کاردانی تعیین شده است.
وی با اشاره به حمایتهای این صندوق برای شرکتهایی که دارای مشتریان دولتی هستند، اظهار کرد: در این همکاری شرکتها باید اسناد خزانه اسلامی ارائه دهند که صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلاتی را به این شرکتها اعطا خواهد کرد.
مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به صدور انواع ضمانتنامهها برای شرکتهای دانشبنیان با تاکید بر اینکه در برخی از موارد صدور این ضمانتنامهها یک روزه انجام شده است، ادامه داد: خدمات سرمایهگذاری که شامل «هم سرمایهگذاری» و تاسیس صندوق میشود، از دیگر تسهیلات ما به شمار میرود.
وی ادامه داد: در شیوه "هم سرمایهگذاری" یک نهاد سوم مانند صندوقهای پژوهش و فناوری وارد میشود و در این شیوه مشارکت، ۲۰ درصد از سوی صندوقهای پژوهش و فناوری و ۸۰ درصد از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذاری صورت میگیرد، در صورتی که دانشگاهها یا پارکهای علم و فناوری قصد سرمایهگذاری در پروژههای شرکتهای دانشبنیان را داشته باشند، در قالب "هم سرمایه گذاری" جزئی از تسهیلات لازم در اختیار شرکتها قرار میگیرد.
شاهوردی با اشاره به تسهیلات این صندوق جهت اخذ استانداردها برای محصولات دانشبنیان، یادآور شد: این صندوق برای اخذ استانداردهای صادراتی تا ۵۰ درصد (۱۰۰ میلیون تومان) پرداخت میکند که شرکتها از این تسهیلات میتوانند برای اخذ استانداردهای CE بهرهمند شوند.
به گفته مدیرکل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، اخذ استانداردهای تخصصی تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای شرکتها تامین میشود. علاوه بر آن برای ثبت اختراع و نشان صنعتی و طرح صنعتی از سوی صندوق نوآوری تسهیلاتی به شرکتها اعطا میشود.
انتهای پیام