روح فناوری و نوآوری در کالبد «تئاتر شهر» دمیده شد؛

ستاری: اعتماد به فعالان دانش‌بنیان کیفیت زندگی جامعه و فرهنگ را تحول می‌بخشد

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در آیین بازگشایی سالن اصلی مجموعه فرهنگی و هنری تئاتر شهر که با کمک یک شرکت دانش‌بنیان ارتقا یافته است، با اشاره به توانمندی این شرکت‌ها در حل مهم‌ترین نیازهای جامعه و تحول بخشیدن عرصه فرهنگ و هنر، گفت: اکنون زیست‌بوم نوآوری این کسب‌وکارها، در حل مهم‌ترین و پیشرفته‌ترین نیازهای فناورانه کشور توانمند است و اعتماد به فعالان زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی کشور می‌تواند ضمن بهبودبخشیدن به کیفیت زندگی جامعه، تحولی جدی را در عرصه فرهنگ و هنر به ارمغان بیاورد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته سالن اصلی تئاتر شهر، میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، جمعی از مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان بود تا با کالبد و روحی تازه‌ ضمن حفظ اصالت و مؤلفه‌های هنری خود، بازگشایی شود.

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در این مراسم با اشاره به تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان برای احیای این مجموعه هنری و افزودن امکانات فنی پیشرفته، اظهار کرد: توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی در نوسازی، بهسازی و بازسازی و احیای تجهیزات این سالن با تجهیزات ایران ساخت و افزودن تجهیزات فنی پیشرفته، نشان می‌دهد اکنون زیست‌بوم نوآوری این کسب و کارها، در حل مهم‌ترین و پیشرفته‌ترین نیازهای فناورانه کشور توانمند است و نیازهای داخلی را نه تنها رفع می‌کند بلکه محصول و خدمتش را به دیگر کشورها نیز صادر می‌کند.

ستاری افزود: باید از اعتماد و حمایتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مجموعه دانش‌بنیان داشت و کار را به دست فعالان فناور دانشگاهی کشور سپرد، قدردانی کرد؛  مهم‌ترین لازمه رونق این کسب و کارها و بروز توانمندی‌هایشان، قرار دادن میدان عمل در اختیار آن‌ها و ایجاد زیست‌بومی مساعد مبتنی بر اعتماد برای اجرا کردن ایده‌های نوآورانه‌شان است.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و ترویج در همه بخش‌ها و ارگان‌های جامعه برای حمایت از فناوری‌های بومی و محصولات و خدمات ایران‌ساخت، اظهار کرد: باید همه بخش‌ها به میدان اعتماد و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و صایع خلاق ایرانی قدم بگذارند و ثمره این حمایت و همراهی را در تحولی که به دست این کسب و کارها رخ می‌دهد، نظاره کنند. این مسیر، راهی است که همه بخش‌های جامعه از آن منتفع خواهند شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که کار نوآورانه و تلاش جدی تعدادی از دانشگاهیان خلاق و مستعد کشور روی پروژه‌ ماشینری که بسیار پیچیده است، الگویی برای گام گذاشتن دانشگاهی‌ها در مسیر پروژه‌های اجرایی و فناور خواهد بود، از تبدیل شدن ایده‌های دانشگاهی به شرکت دانش‌بنیان با کمک استادان بارز ابراز خرسندی کرد و افزود: کیفیت زندگی، تحول جامعه و ارتقای فرهنگ و هنر، ارمغانی است که به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان در این پروژه محقق شده است. اعتماد به جوانان خلاق که مهاجرت می‌توانست انتخابشان باشد، اما ماندند، با توسعه یک فناوری پیشرفته، فرهنگ کشور را ارتقا دادند، کاری ماندگار را رقم زد.

به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهور، ماشینری، نگهداری، خدمات بعد از فروش و توسعه آن، ماحصل کار شبانه‌روزی و پیچیده‌ای است که توسط یک گروه کوچک و جوان، اما انگیزه‌مند و خلاق به بار می‌نشیند. ماهیت این شرکت‌ها همین گونه است و وقتی به این تیم‌های خلاق میدان داده می‌شود و از اعتماد لازم برخوردار شوند، علیرغم کوک بودن، دست به کارهای بزرگ و تحول آمیز می‌زنند.

ستاری، نوآوری را مهم‌ترین سرمایه‌ای دانست که خداوند متعال به بشر ارزانی داشته است و ادامه داد: این سرمایه ذی‌قیمت، حدی توقفی بر آن متصور نیست و محدوده‌ای ندارد و زمینه‌ساز تمایز بشر نسبت به دیگر مخلوقات است. انسان به مدد همین سرمایه گران‌سنگ می‌تواند مشکلاتش را حل کند و کیفیت زندگی خود و جامعه را تحول ببخشد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، به حمایت از ایده‌های نوآورانه و فناوری‌های حوزه تولید محتوا، فناوری‌های نرم و فرهنگی اشاره کرد و افزود: ستاد نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در حوزه تولید محتوا، اعم از فضای مجازی و همچنین زیرساخت‌ها و امکانات فناورانه تولید حمایت می‌کند و تیم‌های دانشی که در این حوزه‌ها از ایده‌های نوآورانه برخوردارند، می‌توانند از این حمایت‌ها بهره ببرند.

هم‌پای پیشرفته‌ترین سالن‌های نمایشی دنیا با تجهیزات «ایران‌ساخت»

دورعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مسئول پروژه ماشینری سالن اصلی تئاتر شهر، با بیان این‌که تا پیش از این پروژه، تجهیز و ارتقای سالن‌های نمایشی، در تسخیر شرکت‌های خارجی بود، ادامه داد: هیچ کس باور نمی‌کرد شرکت‌های دانش بنیان کشورمان بتوانند این کار بزرگ را انجام دهند. اما اکنون و به مدد جوانان دانشگاهی و خلاق این شرکت، کار توسعه و تجهیز این سالن، با پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و تجهیزاتی که در داخل کشور ساخته شده و توسعه یافته‌اند، با موفقیت به سرانجام رسیده است.

دورعلی، تجهیز سالن اصلی تئاتر شهر را ماحصل کار شبانه‌روزی گروهی از دانشگاهیان شرکت دانش بنیان طراحی سیستم و اتوماسیون دانست و افزود: تعدادی از پرسنل با توجه به محدودیت‌های این سالن تئاتری، شبانه‌روزی روی پروژه کار می‌کردند و در نهایت این کار با موفقیت به سرانجام رسید. امروز در این سالن با رعایت استانداردهای جهانی امکاناتی وجود دارد که در پیشرفته‌ترین سالن‌های تئاتری جهان وجود دارد، در اختیار جامعه هنری قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98082818274
  • خبرنگار :