به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این مذاکرات در پی انتقادها و اعتراضات مردمی به درخواست پنج میلیارد دلاری آمریکا برای تامین این هزینهها متوقف شد.
این توقف در مذاکرات یک شکست بیسابقه و شدید در ائتلاف ۶۶ ساله ایالات متحده و کره جنوبی است.
وزارت خارجه کره جنوبی با اشاره به اشتراک در هزینههای نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور گفت: موضع ما این است که باید در یک چارچوب مورد توافق این هزینهها به اشتراک گذاشته شود. آمریکا بر این باور است که اشتراک هزینههای دفاعی باید با ایجاد یک دسته بندی جدید افزایش چشمگیری داشته باشد.
وزارت خارجه کره جنوبی از اظهارنظر درباره دسته بندی جدید هزینههای مذکور اجتناب کرد اما خبرگزاری یونهاپ گزارش داد، درخواست آمریکا شامل هزینههای کاری برای نیروهای آمریکایی در کره جنوبی، هزینههای پرسنل نظامی و حمایتی خانوادههای آنها، هزینههای مرتبط با استقرار نیروهای آمریکایی در شبه جزیره کره و هزینههای آموزشی آنها است.
در توافق های قبلی، کره جنوبی تنها هزینههای سه دسته بندی را شامل هزینههای پرسنل کره جنوبی در استخدام نیروهای آمریکایی، ساخت و سازهای نظامی نظیر تاسیسات در داخل پایگاههای آمریکایی و هزینههای کمکی نظامی نظیر متریال و خدمات را میپرداخت.
جیمز دوهارت، مذاکره کننده ارشد آمریکا گفت، ایالات متحده مذاکرات را با دادن زمان به طرف کرهای برای بررسی مجدد پیشنهاد ارائه شده پایان داد و من امیدوارم که پیشنهادهای جدید دو طرف را قادر سازد تا به سمت یک توافق مورد قبول دو طرف پیش بروند. متاسفانه، پیشنهادهای مطرح شده از سوی تیم مذاکره کننده کرهای پاسخی به درخواستهای ما برای اشتراک عادلانه و مناسب هزینهها نبود.
رسانههای کره جنوبی گزارش دادند، مذاکره کنندگان پس از یک ساعت مذاکره که قرار بود تمام روز به طول بینجامد، میز مذاکره را ترک گفتند.
قانونگذاران کره جنوبی گفتهاند، مقامهای آمریکایی به دنبال پنج میلیارد دلار در سال هستند که پنج برابر هزینه ۸۹۶ میلیون دلاری مورد توافق در سال جاری میلادی است.
مقامهای آمریکایی به صورت علنی این رقم را تایید نکردهاند اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود، حضور نظامی این کشور در داخل و اطراف کره جنوبی ارزش پنج میلیارد دلاری دارد.
بر اساس قانون اساسی کره جنوبی، توافق درباره اشتراک در هزینههای دفاعی باید به تصویب پارلمان این کشور برسد.قانونگذاران حزب حاکم کره جنوبی گفتهاند، آنها از تایید افزایش هزینهها در مذاکرات کنونی امتناع میکنند چون بر خلاف اولویتها و ساختار توافقهای قبلی است.
انتهای پیام