به گزارش ایسنا، حسین وطنپور در حاشیه نشست هماندیشی رؤسای مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد و ذی نفعان حوزه علوم دارویی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت در حوزههای تجهیزات پزشکی، لیزر، مهندسی بافت و غیره فعالیت این شرکتها را مبتنی بر تحقیقی که در دانشگاه انجام دادهاند، دانست و گفت: تعداد این شرکتها و هستههای فناور بر اساس آمار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بالغ بر ۱۴۰۰ شرکت دانشبنیان است که ۵۰ درصد آنها در دانشگاههای پزشکی و مراکز رشد مستقر هستند و از میان این شرکتها بالغ بر ۴۵۰ شرکت، چهار هزار محصول دانشبنیان را تولید و تجاریسازی کردند.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد خودباوری در مردم، محققان و مسؤولان و با اشاره به این که سرمایهگذاری کلانی در ایجاد دپارتمانهای مختلف داشتهایم، افزود: تنها موردی که به داد فناوری رسید، تحریمها و محدودیت بودجههای دولتی بود که گشایشی در فعالیت این شرکتها ایجاد کرد، شرکتهایی که در اخذ مجوز مشکل دارند، تسهیلات بیشتری گرفتند و آن جا که قرار بود از آنها خرید کنند، خرید کردند و خوشحالیم کیفیت محصولات این شرکتها بهتر از محصولات خارجی است.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت این موضوع را که بیمار در داروخانه به دنبال محصول خارجی باشد، یک رفتار تکراری و بیپاسخ توصیف کرد و گفت: امروزه پزشکان داروهای داخلی را نسخه میکنند.
وطنپور با بیان این که در داخل کشور واردکننده دستگاه همودیالیز و شتابدهنده و محصولات مهندسی همچون پوست مصنوعی و دریچه مصنوعی بودیم، گفت: واردات این محصولات برای ما چالش ارزی به همراه داشت که خوشبختانه به همت جوانان حل شده است و خوشحالیم تعداد افرادی که در حوزه فناوری مهاجرت میکنند، از حوزههای دیگر کمتر است و فناوران میدانند در داخل کشور بازار خوبی برای آنها ایجاد شده و مراکز رشد و پارکها از آنها استقبال میکنند.
وی تصریح کرد: رقابت در حوزه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها بین تمام کشورها شروع شده و این ضرورت است که نیروی انسانی را سرمایه بدانیم که البته این سرمایه بهای خودش را در دنیا نشان میدهد. اما موارد بسیاری است که کشورها مشوقهای جذاب برای شرکتها مطرح کرده، اما فناوران فعالیت در داخل کشور را ترجیح دادند و ما نیز باید با این رقابت مثل آن چه در صنایع دیگر اتفاق میافتد، برخورد کنیم.
انتهای پیام