به گزارش ایسنا مهندس سیدعلی اسماعیلی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان زمینشناسی و دانشگاه صنعتی شریف، این سازمان را به دلیل دارا بودن ۱۶۸ دکتری تخصصی یکی از تخصصیترین نهادهای کشور توصیف کرد و افزود: این سازمان در راستای منویات مقام معظم رهبری که فرمودند "معدن میتواند جایگزین نفت شود"، همواره با تولید اطلاعات پایه و کلیدی یاریگر بخش معدنی و صنعتی کشور بوده است، به گونهای که به جرات میتوان گفت معدنی در کشور فعال نیست مگر آنکه از اطلاعات تولید شده این سازمان برای اکتشاف آن استفاده کند.
وی با بیان اینکه هیچ سازه و تاسیسات ملی را نمیتوان یافت که جهت حفظ و جانمایی آن در مقابل بلایای طبیعی بینیاز از دانش متخصصان این سازمان باشد، اظهار کرد: برای تولید چنین دادههای ارزشمند و کاربردیای به ابزارها و فناوریهای بهروز و بهکارگیری ادوات سنجش، تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات اندازهگیری نیاز است که در این سازمان همگام با آخرین فناوریهای روز دنیا گردآوری شدهاند.
اسماعیلی با اشاره به فعالیت ۶۰ ساله سازمان زمینشناسی در حوزه برداشتهای هوایی ژئو فیزیک، خاطر نشان کرد: پس از قرنها برداشت از معادن در حال حاضر معادن به سمت کم عیار شدن پیش رفتهاند و برای دستیابی به معادن جدید با عیار بالا و شاید معادن بزرگ چارهای جز اکتشاف در اعماق زمین نداریم.
مدیر کل بخش ژئومتیکس سازمان زمین شناسی روش ژئو فیزیک هوایی را یکی از بهترین و دقیقترین و سریعترین روشهای دادهبرداری با اهداف و کاربردهای گوناگون در علوم زمین از جمله اکتشافات مواد معدنی پنهان به شمار میرود.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه برخی از معادن هیچ گونه برونزدی ندارند و با مطالعات سطحی قابل شناسایی نیستند، اظهار کرد: ۱۸ سال قبل برداشتهای ژئوفیزیک هوایی را با همکاری یک شرکت کانادایی آغاز کردیم و ۱۵ سال است که این سازمان بدون حضور کارشناسان خارجی و با اتکا به تجارب متخصصان داخلی عملیات برداشت، پردازش و تفسیر را انجام میدهد.
وی اضافه کرد: بر این اساس بر آن شدیم بار دیگر خود را بهروز رسانی کرده و از ادوات و تغییرات بهروز برای کاهش هزینهها، سرعت بخشیدن به عملیات و بالا بردن دقت دادهها استفاده کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: در این راستا سازمان زمینشناسی با محققان دانشگاه صنعتی شریف که پیشرو در زمینه ساخت انواع پهپادها است، وارد مذاکره شدیم و پس از بازدید از توانمندیهای این دانشگاه عزم خود را در هدفمند کردن مطالعات و کاربردی شدن پهپادها در حوزههای ژئوفیزیک جزم کردیم.
وی امضای تفاهمنامه امروز را در این زمینه دانست.
انتهای پیام