توجه به اشتغال دانشجویان در طرح دانشجومتدبر قرآن

رئیس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان جهاددانشگاهی گفت: دانش‌افزایی، مهارت‌افزایی و اشتغال‌زایی سه اصل در اجرای طرح دانشجومتدبر قرآن است.

زهرا نقی‌زاده، عصر امروز در آیین افتتاحیه سومین دوره طرح دانشجومتدبر قرآن که توسط جهاد دانشگاهی زنجان و با مشارکت دانشگاه پیام نور برگزار می‌شود، اظهار کرد: حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی بخش‌های مهم جهاددانشگاهی را تشکیل می‌شود و مرکز فعالیت‌های قرآنی با ۸ زیرمجموعه، رسالت مهمی را در تحقق اهداف فرهنگی دانشگاه‌ها برعهده دارد.

وی یادآور شد: مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن‌کریم، خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مرکز رشد واحدهای فناور و هنرهای قرآنی، مرکز آموزش قرآن، مرکز مشاوره سبک زندگی قرآنی، مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن‌کریم، مرکز فعالیت‌های دانشجویی، استودیو مبین و مرکز دانشجومعلم قرآن در سازمان فعالیت‌های قرآنی به ارائه خدمت می‌پردازند.

رئیس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه دانشجویان برای فراگیری قرآن از همسالان خود که درک بهتری از روحیات آنها دارند، تمایل بیشتری نشان می‌دهند، عنوان کرد: از این‌رو طرح دانشجومتدبر و دانشجومعلم قرآن با هدف توسعه فعالیت‌های قرانی و فهم آیات در بین دانشجویان اجرایی شد.

این مسئول با اشاره به اینکه دوره‌های دانشجومتدبر قرآن در ۳ فاز دانش‌افزایی، مهارت‌افزایی و اشتغال‌زایی اجرا می‌شود، تصریح کرد: هدف از اجرای طرح دانشجومعلم این بود که دانشجویان توانمند و علاقه‌مند را به معلمان قرآن تبدیل کنیم تا این معلمان، قرآن را به سایر دانشجویان بیاموزند. 

نقی‌زاده با بیان اینکه اشتغال یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان است، گفت: در فاز اول دانش‌افزایی، دانشجویان آموزش‌دیده و توانمند می‌شوند؛ در فاز مهارت‌افزایی به آن‌ها مهارت تدریس و معلم قرآن شدن و اخلاق قرآنی آموزش داده می‌شود و در فاز ۳ دانشجویان معلمان جهاددانشگاهی می‌شوند و با دریافت حق‌التدریس در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌ها به بقیه دانشجویان آموخته‌های خود را می‌آموزند.

وی با بیان اینکه سطح یک دوره دانشجومتدبر قرآن به شکل حضوری و سطح ۲ و ۳ به شکل مجازی برگزار می‌شود، بیان کرد:  پس از پایان این دوره‌ها، دوره متمرکز در مردادماه سال آینده برگزار می‌شود و در مجموع دانشجویان در ۴ ترم می‌آموزند که چگونه خودشان در قرآن تدبر کنند و نیز به دیگران یاد بدهند که چگونه در قرآن تدبر کنند.

این مسئول هدف  دوره‌دیگر این دوره‌ها را، باز کردن راهی برای نهضت قرآن‌آموزی دانست و گفت: دانشجویان می‌توانند در دوره‌های روخوانی، روان‌خوانی و فصیح‌خوانی قرآن‌کریم ثبت‌نام کنند و این سازمان از آنها حمایت می‌کند. 

رئیس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۴۸۰ نفر در طرح‌های روخوانی، روان‌خوانی و فصیح‌خوانی قرآن شرکت کردند و در این راستا ۴۵ دوره برگزار شده است. همچنین ۱۰۰ نفر نیز در استان زنجان برای طرح دانشجومتدبر قرآن نام‌نویسی کردند.

رئیس دانشگاه پیام نور مرکز زنجان نیز در ادامه این مراسم تصریح کرد: قرآن، نور علی نور را به ما منتقل می‌کند و اعتقاد راسخ دارم که قرآن نه تنها در محتوا و معنا، پر از فیض و برکت است، بلکه در تک تک حروف و کلمات، این نورانیت و برکت ساری و جاری است.

تورج رحمانی ادامه داد: ارتباط با قرآن حتی در بخش فیزیکی، انرژی به همراه می‌آورد و اگر وارد محتوا شویم بهره‌مندی آن صد چندان می‌شود. همچنین سیر در معنا و محتوای قرآن به معنای سیر در نور بی‌انتها است.

این مسئول خاطرنشان کرد: آنچه قرار است با قرآن‌کریم به ما برسد، در آیه آغازین سوره بقره گفته شده «قطعا این کتابی است برای متقین» و امیدوارم ما جزو آن کسانی باشیم که قرار است از هدایت قرآن بهره ببریم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۹:۲۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98082214821
  • خبرنگار :