به گزارش ایسنا به نقل آرت دیلی، مرمرهای پارتنون که صحنههای نبرد بین اسطورهای یونان باستان را به تصویر میکشند از اوایل قرن نوزدهم به مالکیت بریتانیا درآمدهاند و در موزه بریتانیا به نمایش گذاشته میشوند. با این حال بحث بر سر بازگرداندن این آثار باستانی به یونان، به کشمکشی چندینساله بین مقامهای دو کشور تبدیل شده است و حالا «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین نیز از دولت بریتانیا خواسته تا این آثار را به یونان بازگرداند.
رئیسجمهور چین در جریان سفر خود به آتن از موزه «آکروپولیس» که بخشی از مرمرهای پارتنون را در خود جای داده است بازدید کرد و به مقامهای یونان گفت او نیز فکر میکند بریتانیا باید مرمرهای پارتنون را به یونان بازگرداند.
«شی جینپینگ» در آخرین روز بازدید رسمیاش از آتن بیان کرد: «ما به شما اطمینان میدهیم که در این مورد از شما حمایت خواهیم کرد، چراکه بسیاری از آثار باستانی و فرهنگی چین نیز در کشورهای دیگر نگهداری میشوند و ما سعی داریم آنها را پس بگیریم.»
از زمانی که مقامهای یونان برای بازگرداندن این آثار به کشورشان تلاش میکنند نزدیک به سه دهه گذشته است، موزه بریتانیا هر بار از بازگرداندن این مرمرها که این روزها با نام «مرمرهای الگین» شناخته میشوند با استناد به این که آنها را به طور قانونی و با موافقت حاکم وقت امپراتوری عثمانی به مالکیت خود درآوردهاند، سر باز میزند. این درحالی است که مقامهای یونان معتقدند، تمامی اقدامهایی که در زمان سلطه امپراتوری عثمانی بر یونان صورت گرفته، فاقد اعتبار است.
مقامهای یونان یک بار با کمک «امل کلونی» وکیل بریتانیایی- لبنانی درخواست بازگرداندن این آثار را به بریتانیا ارائه داده بودند. مقامهای کشور یونان همچنین چندی پیش از یونسکو خواستند تا برای بازگرداندن این مرمرها تلاش کند که این اقدام نیز بینتیجه باقی ماند.
نخستوزیر یونان که در ماه جولای انتخاب شده، برای برگزاری مراسم دویستمین سالروز استقلال یونان در سال ۲۰۲۱ طی یک درخواست رسمی از بریتانیا خواسته تا مرمرهای پارتنون را به یونان امانت دهد. مسئولان موزه بریتانیا نیز در واکنش به این درخواست اعلام کردند، موضوع امانت دادن این آثار را بررسی خواهند کرد.
چندی پیش نشریه گاردین گزارشی را منتشر کرد که طبق آن یک وکیل مدافع حقوق بشر از موزه بریتانیا به عنوان بزرگترین مجموعهدار آثار مسروقه یاد کرده بود.
انتهای پیام