دامادهای ترامپ و اردوغان؛ کانال‌های مخفی برای انعطاف آمریکا در قبال ترکیه

سه چهره پشت انعطاف در موضع‌گیری‌های آمریکا نسبت به اقدامات ترکیه در خاورمیانه هستند، آنها با روسای جمهور کشورشان ارتباطات خانوادگی داشته و این ارتباط به آنها در تقویت روابط آنکارا با واشنگتن کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز آمریکا، از این سه چهره برات آلبایراک، وزیر دارایی و خزانه داری ترکیه و داماد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه است که بر روابط کشورش با آمریکا نظارت دارد، دومین چهره محمد علی یلسینداگ، تاجر ترکیه‌ای و شریک تجاری سازمان ترامپ و حامی موضع‌گیری‌های آنکارا نسبت به واشنگتن است. اما سومین نفر در این ارتباط جارد کوشنر است که به عنوان داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سیاست خارجه از نفوذ گسترده‌ای برخودار است.

این سه چهره با ارتباطات شخصی که با یکدیگر دارند، موفق شدند خط ارتباطی میان ترامپ و اردوغان برقرار کنند. قرار است اردوغان امروز (چهارشنبه) پس از چند هفته از آغاز حمله نظامی این کشور علیه شمال سوریه، به کاخ سفید برود.

اردوغان در مصاحبه‌ای تلویزیونی پیش‌بینی کرده بود مذاکرات ویژه میان داماد و وزیر مالی او با کوشنر به بازگشت به مسیر درست روابط پر تنش میان واشنگتن و آنکارا ختم شود.

آمریکا از تحریم ترکیه به دلیل عملیات نظامی علیه شمال شرق سوریه خودداری کرد، این کشور حتی پس از آنکه ترکیه از سامانه‌های دفاع موشکی روسیه استفاده کرد، تحریم‌ها را به تعویق انداخت. این انعطاف تا خودداری دولت آمریکا از تحریم بانک‌های ترکیه حتی پس از اثبات فرار آنها از تحریم‌های آمریکا علیه ایران ادامه یافت.

اردوغان موفق شد با کمک داماد خود و شریک تجاری ترکیه‌ای ترامپ، به عنوان دو فرستاده ترکیه به کاخ سفید و گفت‌وگو با کوشنر درباره راه‌های ممکن برای کنار گذاشتن اختلاف‌نظرها، کشورش را از تحریم‌های احتمالی آمریکا نجات دهد.

تاثیر حضور این دو چهره در کاخ سفید با حضور آلبایراک در کنفرانسی که یلسیدانگ در هتل بین‌المللی ترامپ در واشنگتن ترتیب داده بود و در آن کوشنر نیز حضور داشت، نمایان شد. در این کنفرانس داماد اردوغان موفق شد کوشنر را راضی کند تحریم‌ها علیه ترکیه در زمینه خرید سلاح‌ از روسیه را به تاخیر بیندازد، پس از این کنفرانس نیز نشست فوری در دفتر کاخ سفید برگزار شد.

به گفته بسیاری از مشاوران اردوغان، دو رئیس جمهوری ترجیح می‌دهند از روابط خانوادگی و تجاری خود به عنوان کانال مخفی برای رایزنی‌ها استفاده کنند، آنها اینگونه توجیه می‌کنند که نسبت به توطئه چینی برخی مسؤولان در دولت‌هایشان علیه خودشان تردید دارند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98082214266
  • خبرنگار : 71496