مهدی علیپور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با وجود تمام مشکلاتی که اقتصاد ایران در سالهای گذشته با آن مواجه بود، اما تولیدکنندگان توانستند با تمام سختیها دوام بیاورند و لااقل بخشی از ظرفیت تولید را در شرایط سخت تحریم حفظ کنند.
به گفته وی، با توجه به فشارهای بینالمللی ناشی از زورگوییهای آمریکا اگر توان تولید داخل وجود نداشت، تحریمها میتوانست اقتصاد ایران را از پای درآورد اما با عملکرد تولیدکنندگان از سختیهای ماههای ابتدایی تحریم عبور کردیم.
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه امروز تولیدات داخلی در بسیاری از حوزهها قابل اتکاء هستند، اظهار کرد: در حوزههایی همچون پتروشیمی، مواد غذایی و برخی صنایع، تولیدکنندگان ایرانی توانستند کالاهای باکیفیت و خوبی را تولید کنند که حتی توان صادرات آنها نیز وجود دارد.
علیپور ادامه داد: برای حفظ این روند و افزایش سطح تولید، آرامش اصلیترین پیشنیاز است. تولیدکنندگان برای تولید کالاهای جدید، افزایش میزان سرمایهگذاریهایشان و همچنین به وجود آمدن یک دورنمای کلی از سالهای آینده، نیاز به آرامش دارند. در سال قبل با توجه به مشکلاتی که برای اقتصاد کشور به وجود آمد، مواد اولیه گران شد و هر بار هزینه تمام شده تولید افزایش مییافت. امروز آرامشی نسبی به وجود آمده و میتوان با حفظ این روند تلاش کرد که به تولیدکنندگان یک سیگنال مثبت داد.
این عضو سابق اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این موضوع که حمایت از تولید داخلی به معنای ایجاد انحصار در بازار نیست، اظهار کرد: برای مثال در حوزهای همچون خودرو با توجه به انحصاری که شکل گرفته کیفیت محصولات تولیدی همواره با ابهام مواجه هستند، اما در بازاری که امکان رقابت در آن وجود داشته باشد، تولیدکننده برای حفظ بازار خود و به دست آوردن مشتریان جدید قطعا به سمت بهبود کیفیت و خدمات ارائه شده حرکت خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، با توجه به تحریمهای آمریکا دولت از سال گذشته اعلام کرد که چه در تامین نیازهای داخلی و چه در صادرات غیرنفتی، توجه ویژهای به تولیدات داخلی خواهد داشت.
آمارها نشان میدهد با وجود تحریمها، تولیدات داخلی ایران توانستند نیازهای داخلی را برطرف کرده و در سال ۱۳۹۷ بیش از ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشند.
انتهای پیام