به گزارش ایسنا، محمد جعفر کبیری ـ معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از بهرهبرداری سامانه هوشمند بخش تعاون در چهارم آبان ماه خبر داد و از تعاونیها و اتحادیههای تعاونی خواست تا از طریق این سامانه بدون مراجعه حضوری به ادارات تعاون از خدمات الکترونیکی بهرهمند شوند.
به گفته وی، مجموع زمان رسیدگی به درخواست متقاضیان و بررسی مدارک آنها در سامانه از پنج روز کاری تجاوز نمیکند و این مساله به صورت برخط بررسی و در ارزیابی ادارات تعاون استانها لحاظ میشود.
آنطور که کبیری گفته تکمیل اطلاعات اعضای شرکتها و اطلاعات تعاونی در سامانه مذکور در اولویت قرار میگیرد و میزان تحقق آن بررسی و در ارزیابی استانی ادارات لحاظ میشود.
سامانه هوشمند بخش تعاون تیرماه امسال در مراسم روز جهانی تعاون رونمایی شد و هدف از طراحی آن شفاف سازی در حوزه نظارت و حسابرسی بخش تعاون کشور است.این سامانه گام بزرگی در جهت شفافسازی حوزه تعاون به شمار میرود و موجب رصد فعالیتهای هیات مدیره و اعضای تعاونیها و جلوگیری از بروز فساد و تخلفات احتمالی میشود که در فاز نخست آن، فعالیتهای ثبت و نظارت و در فازهای بعد توانمندسازی تعاونیها، تامین مالی خرد و توسعه بازار تعریف شده است.
کاهش زمان ثبت تعاونی از ۴۰ روز به ۵ روز
معاون تعاون وزیر کار در گفتوگو با ایسنا، درباره مزیتهای سامانه هوشمند بخش تعاون میگوید: در حال حاضر دریافت یک مجوز فرایندی طولانی را طی میکند و حدود ۳۰ تا ۴۰ روز زمان میبرد ولی از طریق این سامانه صدور مجوز ظرف دو تا پنج روز صورت میگیرد.
او میگوید: تعاونیها با راهاندازی این سامانه میتوانند تمام تغییرات ثبتی خود را ثبت کنند و از زمان برگزاری مجمع اطلاع یابند و ما امیدواریم این سامانه موجب افزایش خودنظارتی اعضا بر هیات مدیره و اقبال و اعتماد عمومی به بنگاههای تعاونی شود.
کبیری نظارت بر شرکتهای تعاونی و بهرهمندی از خدمات تشکیل، نظارت و انحلال شرکتهای تعاونی را از جمله مزایای راه اندازی سامانه عنوان کرد و گفت: در این راستا کلیه اقدامات و روند تشکیل تعاونیها به صورت آنلاین صورت میپذیرد و متقاضیان بدون نیاز به مراجعه حضوری به ادارات کل تعاون استانها در قالب این سامانه میتوانند مراحل ثبت تعاونی را دنبال کنند.
در حالی که در سامانههای تعاونی که پیش از این فعال بودند به دلیل مشکلاتی همچون تعدد، درگاه ورودی جداگانه، تکنولوژی نرم افزاری ناکارآمد، عدم شفافیت سیستماتیک، عدم وجود بانک اطلاعاتی متمرکز و یکپارچه، ارائه خدمات زمانبر، خطای انسانی، عدم اطلاع رسانی به اعضا، عدم قابلیت پیگیری شکایات و امنیت نامناسب سیستم، امکان تغییر دادهها پس از امضای اعضا به دلیل بروکراسی های زیاد و امکان وقوع مفاسد اداری وجود داشت اما در سامانه جامع هوشمند بخش تعاون علاوه بر نظارت بر شرکتهای تعاونی، اقدامات موثری جهت بهرهمندی از خدمات تشکیل، نظارت و انحلال شرکتهای تعاونی در نظر گرفته شده و مزیتهای قابل توجهی پیشبینی شده که از جمله آنها میتوان شفافیت، تقویت نظارت اعضا، بازرس و دولت، حذف امضاهای طلایی،اعتلای حاکمیت شرکتی، به حداقل رسیدن درصد خطاها،سرعت در ارائه خدمات و سیستم اطلاع رسانی خودکار را نام برد.
تجمیع بانک اطلاعات بخش تعاون و صدور سریع مجوز تعاونیها
کارشناسان از ضعف آماری به عنوان یکی از چالشهای مهم بخش تعاون یاد کرده و معتقدند راهاندازی این سامانه موجب تجمیع بانک اطلاعات بخش تعاون کشور و دستیابی به آمارهای واقعی این بخش در اقتصاد میشود و تسهیلات جدیدی را برای تعاونگران و فعالان این بخش فراهم میکند که کاهش سرعت ارائه خدمات،صدور سریع مجوز تعاونیها، ارزیابی متمرکز و اتوماتیک و حذف امضاهای طلایی از جمله آنها به شمار میرود.
به روز بودن تکنولوژی نرم افزاری از مهمترین ویژگیهای این سامانه است و با توجه به توسعه فناوریهای ارتباطی و کاربرد وسیع تلفنهای هوشمند در زندگی روزمره، متقاضیان ثبت تعاونی میتوانند از طریق موبایل نیز به این سامانه وارد و ضمن ثبت اطلاعات مورد نظر از اطلاعیهها و آگهیهای مجامع با خبر شوند.
به گزارش ایسنا، سامانه هوشمند بخش تعاون که به منظور شفافسازی در عملکرد و فعالیتهای بخش تعاون از آبان ماه امسال آغاز به کار کرده اهداف نظارتی و حسابرسی را دنبال میکند. این سامانه موجب رصد فعالیتهای هیات مدیره و اعضای تعاونیها میشود و میتواند بانک جامعی از اطلاعات رسته تعاونیها و فعالیتهای آنها در کشور باشد و نقایص آماری در بخش تعاون را جبران کند.
انتهای پیام