فواد ایزدی، در گفتوگو با ایسنا، در مورد روند تحولات در بولیوی که منجر به استعفای رئیس جمهور این کشور شد، اظهار کرد: چندی پیش انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی برگزار شد که این انتخابات منجر به پیروزی مجدد مورالس رییس جمهور کنونی این کشور شد ولی مخالفان نتایج این انتخابات را نپذیرفتند و با حمایت آمریکاییها در راستای ایجاد اعتراضات در بولیوی جهت زیر سوال بردن نتایج انتخابات عمل کردند.
وی با بیان این که آمریکاییها به دنبال انجام انقلاب "مخملین" در بولیوی بودند، گفت: روند تحولات این روزهای بولیوی همانند اتفات چند ماه پیش در ونزوئلا است فقط تفاوت در این است که در ونزوئلا ارتش همچنان از رئیس جمهور حمایت کرد که اجازه نداد دولت قانونی آقای مادورو سقوط کند.
این استاد دانشگاه تهران، با بیان این که قبل از روی کار آمدن مورالس، سال ها اقلیت سفید پوست مهاجر در بولیوی مسئولیت امور در این کشور را برعهده داشتند، ادامه داد: با انتخاب آقای مورالس برای اولین بار یک فرد بومی در این کشور رئیس جمهور شد و در مدت 14 سال که مسئولیت را در این کشور برعهده داشت تلاش کرد فقر در بولیوی را کاهش دهد و دست آمریکاییها را در امور این کشور کوتاه کند.
ایزدی با بیان این که مورالس طی این سالها توانست بسیاری از منابع ملی این کشور آمریکای لاتین را بومی کند، ادامه داد: در پشت اتفاقات در بولیوی حضور آمریکاییها مشهود است و اکنون مخالفان به صورت غیر قانونی مورالس را مجبور کردند که استعفا دهد در حالی که در ژانویه مدت فعالیت دولت آقای مورالس به اتمام میرسید.
این استاد دانشگاه با بیان این که مخالفان مورالس ادعا کردند که در نتایج انتخابات دستکاری شده است ولی تاکنون نتوانسته اند برای این ادعای خود سند و مدرک قابل قبولی ارائه دهند، اظهار کرد: در کودتای که در بولیوی رخ داد ارتش دخالت داشت چنان که شب قبل استعفا رئیس ارتش بولیوی تهدید کرد که باید رئیس جمهور استعفا دهد و در جریان این موضوع ارتش اقدام به دستگیری تعدادی از اطرافیان مورالس کرد و حتی برخی دست اندرکاران برگزاری انتخابات را بازداشت کرد.
وی با اعتقاد به این که آمریکا از روش های سنتی خود برای انجام کودتا در آمریکای لاتین در بولیوی استفاده کرده است، اظهار کرد: متاسفانه تعدادی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین سابقه انجام این کودتا از سوی آمریکاییها در کشورشان را دارند و در همین چارچوب مشاهد میکنیم که تعدادی از کشورهای آمریکای لاتین تحولات رخ داده در بولیوی را محکوم کرده و خواستار واکنش جامعه جهانی به این تحولات شدهاند و از رئیس جمهور بولیوی حمایت کردهاند.
ایزدی در بخش دیگری از صحبتهای خود با انتقاد از رویکرد دیپلماسی دولتهای یازدهم و دوازدهم نسبت به آمریکای لاتین از جمله کشور بولیوی گفت: بولیوی دارای ظرفیتهای گسترده در حوزه منابع طبیعی است و ما میتوانیم با گسترش تعاملات خود با این کشور از این فرصتی که وجود دارد در راستای منافع دو کشور، استفاده کنیم.
وی افزود: اگر کشورهای مستقل با یکدیگر متحد باشند و از یکدیگر حمایت کنند به راحتی این گونه اتفاقاتی در کشورهای مستقل رخ نمیدهد و مهم است تهران از کشورهای مستقل که در عرصه سیاست خارجی نگاهی همسو با ایران دارند، حمایت کند.
انتهای پیام