به گزارش ایسنا، محمد بن حمد الرومهی، وزیر نفت عمان در یک کنفرانس انرژی در ابوظبی به خبرنگاران گفت: عمان از قیمتهای فعلی نفت که برای اقتصاد این کشور خوب است، راضی است و تقاضا برای نفت با کاهش تنشهای تجاری، بهبود پیدا میکند. تمامی نشانهها از جمله نشانههای مثبت توافق میان آمریکا و چین بهتر شدن اوضاع حکایت دارد.
تحت توافق اوپک پلاس، شماری از کشورهای اوپک و غیراوپک شامل روسیه با هدف تقویت قیمتها، از ابتدای ژانویه سال ۲۰۱۹ تولیدشان را به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کرده اند و قرار است این پیمان تا مارس سال میلادی آینده اجرا شود. این تولیدکنندگان در روزهای پنجم و ششم دسامبر برای بازبینی سیاست تولید خود در وین دیدار خواهند کرد.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی نیز در همین کنفرانس اظهار کرد که نسبت به رشد تقاضا برای نفت نگرانی ندارد. انرژی سبزتر روند رشد بالاتری در آینده خواهد داشت اما تقاضا برای نفت و گاز هم رشد خواهد کرد.
اوپک در گزارش دورنمای نفت جهان ۲۰۱۹ که اخیرا منتشر شد، اعلام کرد با وجود تقاضای رو به رشد برای انرژی که ناشی از توسعه اقتصادی است، تا پنج سال آینده به دلیل رشد تولید شیل آمریکا و سایر منابع رقیب، این گروه نفت کمتری عرضه خواهد کرد و تولید نفت و سایر مایعات نفتی اوپک در مقایسه با ۳۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹، به ۳۲.۸ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد.
اوپک در این گزارش پیش بینی کرد مصرف نفت در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۳.۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که کمتر از ۱۰۴.۵ میلیون بشکه در روز در گزارش سال گذشته است. همچنین تقاضا برای نفت در بلندمدت به میزان ۱۲ میلیون بشکه در روز رشد کرده و تا سال ۲۰۲۴ به ۱۱۰.۶ میلیون بشکه در روز میرسد که کمتر از پیش بینی سال گذشته است.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک هفته گذشته اظهار کرده بود به دلیل تحولات احتمالی مثبت در زمینه مناقشات تجاری، وی نسبت به دورنمای سال ۲۰۲۰ خوش بینی بیشتری دارد و به نظر رسید تلاش دارد نیاز به کاهش بیشتر تولید نفت را کم اهمیت قلمداد کند.
بر اساس گزارش رویترز، وی در کنفرانس ابوظبی گفت: صنعت نفت باید خود را با تغییرات آتی در سبد انرژی وفق دهد زیرا رشد جمعیت جهان، دورنمای تقاضا را بالا میبرد.
انتهای پیام