رئیس پارلمان اردن: اسرائیلی‌ها برای ورود به مناطق "الباقوره و الغمر" باید ویزا بگیرند

رئیس پارلمان اردن اعلام کرد، اسرائیلی‌ها برای ورود به دو منطقه "الباقوره و الغمر" باید ویزا بگیرند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، عاطف الطراونه، رئیس پارلمان اردن تصریح کرد: خروج کشاورزان اسرائیلی از دو منطقه "الباقوره و الغمر" طی دو ماه انجام خواهد گرفت.

الطراونه در ادامه افزود: اسرائیلی‌ها در صورتی که بخواهند وارد این دو منطقه شوند باید ویزا تهیه کنند.

وی همچنین تاکید کرد: هرکس که در این خصوص شک و تردید دارد می‌تواند طی دو ماه آینده خروج کشاورزان اسرائیلی از مناطق "الباقوره و الغمر" را دنبال کند و بدون تهیه روادید از سوی سفارت اردن به آنها اجازه بازگشت داده نخواهد شد.

رئیس پارلمان اردن همچنین گفت: بارزترین مساله در سخنرانی عبدالله دوم، پادشاه اردن ایراد شد، بازگشت اراضی الغمر و الباقوره به حاکمیت اردن بود البته این حاکمیت وجود داشت اما این مناطق مورد استفاده اسرائیلی‌ها بود.

بر اساس معاهده صلح میان اردن و اسرائیل این دو منطقه از سال ۱۹۹۴ به مدت ۲۵ سال اجاره داده شد و به موجب پیوست‌های توافق صلح، باید یک سال قبل از پایان مهلت اجاره اراضی، تصمیم مخالفت یا تمدید اجاره به طرف مقابل اطلاع داده شود.

در ۲۲ اکتبر سال گذشته میلادی عبدالله دوم، پادشاه اردن اعلام کرد، قصد تمدید زمان اجاره مناطق الباقوره و الغمر را ندارد و الباقورة و الغمر جزو اراضی اردن هستند و جزو اراضی اردن نیز باقی خواهند ماند.

الباقوره، یکی از روستاهای اردن و نقطه اتصال رود اردن با رود یرموک است که در سال ۱۹۵۰ تحت اشغال رژیم صهیونیستی درآمد و اردن آن را از طریق توافق صلح بازگرداند. مساحت این منطقه به حدود شش کیلومتر مربع می‌رسد و به علت قرار گرفتن آن در مرزهای میان اردن و اراضی اشغالی در چارچوب بندهای مناقشه‌ای قرار گرفته که این نزاع و مناقشه با توافق صلح معروف به "وادی عربة" پایان یافت.

این منطقه همچنین دارای آثار باستانی و تاریخی مانند اولین پلی که اردن و فلسطین را قبل از تاسیس رژیم اسرائیل به یکدیگر متصل می‌کند و همچنین قدیمی‌ترین نیروگاه تولید برق است.

منطقه "الغمر" با منطقه الباقوره اختلاف زیادی ندارد. این منطقه با وسعت چهار کیلومتر مربع در خطی که اردن و اراضی اشغالی را از یکدیگر جدا می‌کند، قرار دارد و در استان "العقبة" در جنوب بحر المیت واقع شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98082012260
  • خبرنگار : 71588