به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، جکی وولکات، سفیر آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در راستای سیاست ایرانستیزی و ایران هراسی این کشور با اشاره به درخواست ایران برای جایگزین شدن یکی از بازرسان آژانس این رویکرد ایران را تحریککننده و بیدادگرایانه خواند و در اظهاراتی تحریکآمیز گفت: تمامی اعضای شورای حکام همین حالا باید شفاف سازند که چنین اقداماتی غیرقابل قبول بوده، با آن مدارا نمیشود و عواقبی را در پی دارد.
همچنین نماینده اتحادیه اروپا نیز در این جلسه در حمایت از آمریکا این رویکرد ایران را «عمیقا نگرانکننده» خواند.
وی با اذعان به این که «ما میدانیم که این موضوع حل شده است» در اظهاراتی مداخلهجویانه گفت: با این حال از ایران میخواهیم که از وقوع چنین حوادثی در آینده جلوگیری کند.
رویترز به نقل از نماینده ایران در آژانس به خبرنگاران تصریح کرد که این بازرس سریعا به کشورخود بازگردانده شده و تهران خواسته که این بازرس از لیست بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران خط بخورد.
به گزارش ایسنا، هفته گذشته مسئولین سازمان انرژی اتمی ایران از ورود یکی از بازرسان آژانس به سایت غنیسازی نطنز جلوگیری کردند که علت این اقدام ایران، نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک بوده است.
سازمان انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد: بهطور معمول کلیه بازرسان، وسائل همراه آنان در بدو ورود به هر یک از سایتهای هستهای مورد تفتیش و کنترل قرار میگیرد. بر اساس اعلام بخش حفاظت سایت، هنگام ورود این خانم بازرس، تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده است و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل همراه بازرس، از ورود او به سایت جلوگیری شده و مراتب امر به آژانس بینالمللی انرژی اتمی منعکس شد و از طرف جمهوری اسلامی ایران به آژانس اعلام میشود که پذیرش قبلی این بازرس لغو شده تلقی میگردد.
در ادامه این بیانیه آمده است: ایران همچنین خواستار همکاری آژانس برای ادامه تحقیقات در این خصوص شده است که آژانس نیز در پاسخی کتبی این موضوع را میپذیرد. در نتیجهی لغو پذیرش بازرس، وی با ناتمام گذاشتن ماموریت خود ایران را به مقصد وین ترک کرده است. تحقیقات در این خصوص ادامه داشته و قرار است فردا نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش کاملی در این رابطه به اعضای شورای حکام ارائه نماید.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا کنون ۱۴ بار پایبندی کامل ایران به برجام را تایید کرده است.
انتهای پیام