سیدعباس صالحی در نشست تخصصی پوشاک، دست بافتهها و فرش سنگسری اظهار کرد: ایران با عشایر پیوند وجودی دارد به گونه ای که تاریخ ایران را نمی توان بدون تاریخ عشایر شناخت.
وی با بیان اینکه نقش عشایر در کشور ما همچنان پر رنگ است به نقش عشایر در دوران دفاع مقدس پرداخت و افزود: جمعیت عشایری ایران بیش از ۱۰ هزار نفر شهید را تقدیم به انقلاب و ایران نموده است.
این عضو کابینه از عشایر به عنوان مرزداران ایران اسلامی نام برد و خاطرنشان کرد: در بیش از ۶۰ درصد از نقاط مرزی ، عشایر دیدبانان کشورند.
وی همچنین از جشنواره ملی ایل سنگسری ، به عنوان اتفاقی مبارک در استان سمنان و کشور یاد کرد و ادامه داد: ایل سنگسر جایگاه خاصی را در تاریخ ایران زمین دارند. نمادها و نمایه های موجود ایل سنگسری همچون تقویم و گاهنامه و زبان سنگسری ، نشان از تاثیرگذاری این ایل در تاریخ و تمدن ایران است.
وی با بیان اینکه جشنوارههایی همچون جشنواره ایل سنگسری که دارای سابقه در کشورند، دارای چندین کارکرد هستند گفت: برگزاری این جشنواره صرفا یک اتفاق کوچک منطقه ای نیست بلکه آغازی است برای یک چشم انداز وسیع در سطح کشور؛ چرا که برگزاری این جشنواره ها فرصتهای توسعه استان ، منطقه و ملی را فراهم می کند.
صالحی با بیان اینکه جاذبههای ایران محدود به آثار تاریخی، عناصر معدنی و جادبههای طبیعی نیست ، افزود: تاریخ و تمدن این سرزمین و آیینها و سنن اقوام نیز بخشی از جاذبههای ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم توجه بیشتر به صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پردرآمد تاکید و تصریح کرد: باید معبرها را به مقصد و مقصدها را به فرصتهای طولانی اقامت و تکرار حضور تبدیل کنیم.
صالحی با بیان اینکه در کنار جاذبه های طبیعی ، جاذبه های فرهنگی این استان، ظرفیتی عظیم برای تبدیل این استان به مقصد گردشگری است اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پا به پای وزارت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری برای تحقق اهداف عالی فرهنگی و توسعه استانها تلاش میکند.
انتهای پیام