به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، رباتهای کوچک پروازی که هماکنون موجود هستند، خیلی دوام ندارند. به همین دلیل محققان دانشگاه هاروارد در راستای حل این مشکل برآمده و رباتهای زنبوری تولید کردهاند که از عضلات مصنوعی و نرم برای پرواز استفاده میکنند. بدون اینکه آسیب ببینند.
به این ترتیب این رباتها میتوانند بدون اینکه صدمه ببینند، به دیوار اصابت کنند، به زمین سقوط کنند و یا حتی با زنبورهای دیگر برخورد داشته باشند.
پیش از این نیز از عضلات نرم پروازی استفاده شده بود ولی این برای اولین بار است که رباتی ساخته میشود که قدرت و کیفیت این را دارد تا معلق بماند.
ترفند محققان برای تولید این ربات، بهبود چگالی نیرو از طریق مواد تصفیه شده بود.
ساخت و جمعآوری این رباتها هم آسان است و میتوان آنها را با تعداد بال و محرک بیشتری ساخت تا ربات بتواند کارهای پیچدهتری انجام دهد.
هنوز این فناوری در مقایسه با رباتهای معمولی خیلی کارآمد نیست ولی محققان هاروارد امیدوارند که ربات ساخت خود را بهبود بخشیده و به فروش برسانند.
اگر این کار انجام شود، ربات مذکور کاربردهای بالقوهی فراوانی دارد.
مثلا محققان هاروارد گفتهاند که میتوان این رباتها را در ماموریتهای جستوجو و نجات به کار گرفت. جایی که ممکن است ربات به زیر آوارهای حاصل از زلزله رفته و به دنبال بازماندگان حادثه گردد.
انتهای پیام