به گزارش ایسنا، حسین شهریاری دبیر ستاد اجرایی روز ملی پارالمپیک در نشست خبری که امروز در محل آکادمی ملی پارالمپیک برگزار شد، اظهار کرد: به منظور توسعه ورزش همگانی در بین جامعه معلولان و نابینایان و کم بینایان و همچنین در جهت تقویت ورزش قهرمانی، روز ملی پارالمپیک از سال ۸۲ توسط ایران استارت آن زده شد و در سالهای ۸۴ و ۸۵ با حضور ۲۸۰۰ نفر مراسم این روز به صورت جدی برگزار شد و امروز که در دوازدهمین دوره برگزاری روز ملی پارالمپیک هستیم ۶۰ هزار نفر معلول در روز ۲۲ آبان که به نام شکوه و همدلی و همزبانی نامگذاری شده است در ۳۱ استان این روز را جشن خواهند گرفت. در سال گذشته ۵۱ هزار نفر در این روز مشارکت داشتند که امسال با رشد خوبی مواجه بودیم.
وی در نامگذاری روز و هفته پارالمپیک گفت: روز ملی پارالمپیک که از ۱۶ آبان آغاز خواهد شد به نام روز پارالمپیک، عصای سفید نامگذاری شده که در این روز سعی داریم به آموزش ورزشکاران نابینا و کم بینا در مدارس و دانشگاهها بپردازیم و در جهت توسعه ورزش همگانی گامهای موثر برداریم. ۱۷ آبان به نام میثاق با امام و تجدید بیعت با ولایت نامگذاری شده و ۱۸ آبان روز پارالمپیک در مدارس و دانشگاهها، همچنین ۱۹ آبان روز نشاط با خانواده و ۲۰ آبان پارالمپیک و بهزیستی، ۲۱ آبان پارالمپیک و رسانه و ۲۲ آبان که بزرگداشت روز ملی پارالمپیک است به نام شکوه، همدلی و هم زبانی نامگذاری شده است.
شهریاری اظهار کرد: هدف از برگزاری روز ملی پارالمپیک آموزش و توسعه ورزش همگانی و همچنین معرفی جنبش پارالمپیک است که تصمیم داریم در این روز ۲۰ کارگاه آموزشی برپا کنیم و به معرفی رشتههای پارالمپیکی بپردازیم.
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت روز ملی پارالمپیک اضافه کرد: روز ملی پارالمپیک قرار بود ۲۴ مهر برگزار شود که به دلیل مصادف شدن با ایام عزاداری با یک ماه تاخیر برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم ورزش جانبازان و معلولان را در بین افراد سالم به خوبی معرفی کنیم امسال بعد از پایان روز ملی پارالمپیک قرار است نمایندگان IPC با حضور در مدارس افراد سالم رشتههای معلولان را به صورت نمادین به اجرا بگذارند و فعالیت آنها را مورد آنالیز و بررسی قرار دهند و در نهایت مدرسه برتر که از استان تهران خواهد بود در پارالمپیک توکیو معرفی خواهد شد. این تصمیمی است که از سوی کمیته بینالمللی پارالمپیک گرفته شده و ۱۴ تا ۱۵ کشور در این زمینه کاندیدا شده اند که ما نیز به عنوان یکی از کاندیداها حضور خواهیم داشت. مدرسه شناسایی شده توسط IPC در بازیهای پارالمپیک توکیو به عنوان مدرسه برتر معرفی میشود. البته در این زمینه آموزش و پرورش استثنایی و فدراسیون دانش آموزی نیز مشارکت داشتند که از بین ۵۰۰۰ دانش آموزی که در طرح ما حضور داشتند توانستیم چند مدرسه را مورد شناسایی قرار دهیم و در نهایت یک مدرسه به عنوان الگو به کمیته بینالمللی پارالمپیک معرفی خواهد شد. ما اگر بخواهیم ورزش معلولان را در جامعه به خوبی معرفی کنیم باید در بین افراد سالم تلاش کنیم تا رشتههای معلولان در جامعه مطرح شود.
رضایی رئیس ستاد روز ملی پارالمپیک در ادامه گفت: آیا اماکن ورزشی که برای افراد سالم توسط شهرداری پیش بینی شده برای ۱۵ درصد از افراد معلول نیز چنین طرحی وجود دارد یا بودجهای که برای افراد غیر معلول هزینه میشود برای این قشر نیز هزینه میشود. متاسفانه افراد معلول مظلوم واقع شدهاند. سعی ما بر این است که با گرامیداشت روز ملی پارالمپیک بتوانیم ضمن گرامیداشت این روز افراد معلول و نابینا را در جامعه مطرح کنیم تا بتوانیم به نیازهای آنها بهتر پاسخ دهیم.
وی همچنین با بیان اینکه طبق تفاهمنامهای که با کمیته بینالمللی پارالمپیک داشتیم قرار بر این است تا آکادمی پارالمپیک ایران به عنوان مرکز آکادمی دنیا معرفی شود. البته هنوز این مسئله تایید نشده و ما منتظر جواب کمیته بینالمللی پارالمپیک هستیم تا آکادمی ملی پارالمپیک را به عنوان مرکز آکادمی دنیا معرفی کنیم.
رضایی همچنین از تربیت یک سری از روانشناسان زن و مرد برای رشتههای مختلف پارالمپیکی خبر داد و گفت: در آکادمی ملی پارالمپیک کمیته روانشناسی داریم که توسط اساتید برجسته روانشناس یک سری از مربیان زن و مرد تحت آموزش قرار میگیرند تا بتوانند در خدمت ورزشکاران معلول و نابینا و کم بینا در رشتههای مختلف قرار بگیرند. همچنین تصمیم داریم برای گروه رسانه نیز کلاس روانشناسی با حضور اساتید خارجی برگزار کنیم.
انتهای پیام