مهدی عباییخراسانی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص ایجاد ائتلاف اصلاحطلبان با استفاده از سامانه «سرا» اظهار کرد: در شکلگیری ائتلاف توسط شورای عالی سیاستگذاری اتوریته از بالا به پائین شکل میگیرد، بدین صورت که تهران بر استانها و مراکز استانها بر شهرستانها نظارت میکنند اما در طرح «سرا» بدین صورت نیست.
وی ادامه داد: از حداقل انتخابات دو دوره قبل یعنی انتخابات مجلس سال 90 و ریاست جمهوری سال 92 این مسئله مطرح بوده که بدنه اصلاحطلبان در انتخاب خود نامزدها و همچنین مسئولین ستادها و ائتلافهای اصلاح طلبی به چه صورت نقش داشته باشند. چند طرح در این زمینه ارائه شده که هیچکدام جامع نبوده است.
رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان خراسان رضوی در خصوص یکی از طرحهای مطرح شده برای مشارکت بدنه اصلاحطلبان در انتخاب نامزدها و ائتلافها، افزود: مثلا این طرح که هر کدام از احزاب بر حسب شوراهای مناطق استان و شهرستانها سهمیهای داشته باشند و در نشستها شرکت کنند که این طرح با نام پارلمان اصلاح طلبی مطرح بود.
عبایی خراسانی در خصوص ایراداتی که به طرح پارلمان اصلاح طلبان وارد بوده است، اضافه کرد: به عنوان یکی از ایرادات میتوان به این مسئله اشاره کرد که اگر این پارلمان به بیش از 5000 نفر برسد تجمع این افراد در کجا و به چه صورت شکل بگیرد و هم اینکه این سهمیه به چه صورت تقسیم شود و درجه بندی احزاب از نظر داشتن سهیه به چه صورت انجام شود.
وی در خصوص طرح «سرا» مطرح کرد: طرحهای پیشین همه ناقص بودند تا اینکه طرح «سرا» برای انتخابات مسئولین ائتلافها و شوراها و کاندیداهای نمایندگی برای مجلس، شوراها و ریاست جمهوری توسط آقای محمدرضا جلاییپور مطرح شد و روی آن کار شد و به صورت ضمنی در نشستهای قبلی شورای عالی سیاست گذاری بحث شد و تجدیدنظرهایی در آن صورت گرفت و نهایتا تصویب شد.
رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان خراسان رضوی افزود: طرح «سرا» به این صورت است که در مرکز استانها و مرکز کشور ابتدا 20 نفر از مسئولین یا پیشکسوتان اصلاح طلبی، هرکدام 20 نفر را به عنوان اعضای بدنه اصلاحطلب معرفی میکنند که به حضور آنها در گذشته و تداوم آن در آینده اطمینان دارند، به همین صورت هرمی این 20 نفر هرکدام 20 نفر دیگر را معرفی میکنند تا جاییکه شکل معرفی ناقص تر از 20 نفر میشود این روند متوقف میشود.
عبایی خراسانی اضافه کرد: این افراد که به همین صورت هرمی انتخاب شدهاند به عنوان مثال بدنه اصلاح طلبی در شهر مشهد را تشکیل میدهند و در هر یک از شهرها نیز به همین صورت است یعنی در مرکز استان 20 نفر انتخاب شده برای هر شهرستان 20 نفر را معرفی میکنند و افراد تکراری از آنها استخراج میشوند و همینطور آن 20 نفر هم هر کدام 20 نفر را انتخاب میکنند.
وی اضافه کرد: افراد باید در خصوص 20 نفری که معرفی میکنند پاسخگو باشند که این افراد چگونه شناسایی شدهاند.
رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان خراسان رضوی بیان کرد: پیش بینی شده که این طرح مشکلات کمتری از پارلمان اصلاحطلبان دارد به خاطر اینکه ما با این شکل میتوانیم به صورت رایانهای یک سیستم هرمی، شکل بدهیم که هر زمان امکان تکمیل آن وجود دارد و در هر انتخاباتی هم میتواند کارساز باشد.
عبایی خراسانی گفت: طرح «سرا» به صورت آزمایشی قبل از انتخابات مجلس و معرفی نامزدهای نمایندگی مجلس برای معرفی شوراهای سیاستگذاری در استانها کارایی آن سنجیده میشود اگر این کار با خطای کمی به نتیجه رسید برای انتخاب نامزدهای مجلس هم از طرح «سرا» با همین شکل استفاده میشود و اگر با خطاهای فراوان مواجه شدیم در صورتی که توانستیم خطاها را رفع کنیم در انتخابات آینده شکل اصلاح شده آن برای انتخاب نامزدها در استانها از آن استفاده میشود.
وی در خصوص اینکه شکل هرمی این طرح انتخاب بدنه اصلاح طلبان را در اختیار اعضای شورای سیاست گذاری و شورای هماهنگی اصلاح طلبان قرار میدهد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این طرح افراد انتخاب شده به سرعت تکثیر میشوند امکان خطا کمتر است یعنی اگر فردی تعمدا یا سهوا یک نفر از افرادی که باید در بدنه باشند را از دست بدهد یکی از آن 20 نفری که انتخاب شده اند آن را اضافه میکند.
رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان خراسان رضوی باضافه کرد: با توجه به اینکه 20 نفر اولیه هر کدام 20 نفر را انتخاب میکنند که مجموعا 400 نفر میشود امکان اینکه یک نفر از بدنه اصلاح طلبان در آن 400 نفر یا لایههای بعدی که به صورت هندسی افزایش پیدا میکند به صورت عمدی یا سهوی انتخاب نشود بسیار کم است. در پارلمان اصلاح طلبان امکان خطا بیشتر است چراکه ممکن است احزاب بدنه خود را معرفی کنند و از معرفی دیگران اجتناب کنند بنابراین افراد حقیقی کنار میمانند.
عبایی خراسانی تصریح کرد: طرح «سرا» امکان تست دارد که در خود آن پیشبینی شده است، به عنوان مثال وقتی رایگیری در مشهد انجام شد برای بررسی این مسئله که کسی از بدنه اصلاحطلبان وجود داشته باشد که در سامانه رایسنجی اصلاحطلبان جای نگرفته باشد فراخوان داده میشود. ما این امکان خطا را بررسی میکنیم و اگر خطا زیاد انجام شده باشد مشخص میشود که مشکلی وجود دارد و باید تعداد افراد لایه اول تغییر کند یا شکل انتخاب آن 20 نفر اولیه تغییر کنند.
وی گفت: ما پس از اولین انتخاباتی که از این سامانه استفاده کردیم باید یک نظرسنجی بگذاریم و کامل بودن اجرای طرح و امکان وجود شکل کاملتر را مورد پرسش قرار دهیم، چرا که ما هرکدام از شکلهای ائتلافی را مانند شورای عالی سیاستگذاری مورد ارزیابی از نظر عملکرد قراردادیم مشکلات زیادی در آنها وجود داشته است.
انتهای پیام