وی گفت: صدها نفر از گردشگران شرکت کننده در این جشنواره ضمن بازدید از بافت تاریخی روستای قلعه بالا، محور گردشگری گیور- دزیان و گونههای حیات وحش در زیستکره توران در مراسم آیینی و برنامه موسیقی محلی شرکت کردند.
حسنی افزود: عرضه صنایع دستی و سوغات، کارگاه پرندهنگری، نقاشی و ساخت المان زاغ بور از دیگر برنامههای این جشنواره بود که مورد استقبال گردشگران قرار گرفت.
وی گفت: این جشنواره گردشگری با هدف بازدید گردشگران از زاغ بور، پرنده بومی - انحصاری ایرانی که زیستگاه اصلی آن زیستکره حیات وحش توران است، برگزار شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود با اشاره به ویژگیهای این پرنده اندمیک آسمان ایران خاطرنشان کرد: زاغ بور یا زاغ کویری، پرنده ای از خانواده کلاغیان است اما تفاوتهای زیادی با دیگر کلاغها و زاغها دارد، از جمله زمین زی بودن به طوری که حتی در هنگام احساس خطر نیز دویدن را به پرواز ترجیح میدهد. این پرنده دارای صدای خوش و رنگ نخودی مایل به قهوه ای است و از زاغ بور به عنوان جواهر کمیاب و نادر کویر یاد میکنند و این پرنده با زیبایی خاص خود یکی از قابلیتهای گردشگری طبیعت منطقه محسوب میشود.
وی ادامه داد: زاغ بور تنها در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی شرق و جنوب شرق ایران زندگی میکند و تنها پرنده بومی انحصاری (اندمیک) ایران است که در استانهای یزد، خراسان جنوبی و به خصوص در جنوب شرقی استان سمنان در زیستکره حیات وحش توران زندگی میکند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود گفت: بخشداری بیارجمند، اداره پارک ملی توران، شورای اسلامی و دهیاری روستای هدف گردشگری قلعه بالا و اقامتگاههای بوم گردی قلعه بالا در برگزاری این جشنواره مشارکت داشتند.
وی از وجود ۸ منطقه نمونه گردشگری در شاهرود خبر داد و گفت: علاوه بر این ۸ روستای هدف گردشگری نیز در این شهرستان وجود دارد .
انتهای پیام