نگاهی به عملکرد کمیته امداد استان در حوزه اشتغال مددجویان

کمیته امداد و گروه‌های هدفی که آهسته آهسته تغییر می‌کند

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان از تغییر تدریجی در گروه‌های هدف این نهاد حمایتی خبر داد و گفت: جامعه هدف ما آهسته آهسته تغییر کرده به‌طوری که امروز با گروه‌هایی از دانشجویان و نخبگان و افراد تحصیلکرده‌ای روبرو هستیم که با ایجاد مشاغل سنتی نمی‌توان معضل اشتغال آنها را حل کرد.

محسن مسعودیان راد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به لزوم ایجاد اشتغال برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مرتبط با این نهاد اظهار کرد: باید به دنبال مشاغلی متناسب با توانمندی‌های این گروه‌های هدف جدید باشیم و از همین رو با برنامه‌ریزی برای رویدادهای کارآفرینی و شکل‌دهی تیم‌های کارآفرین در قالب استارتاپ‌ها در پی حل مشکل اشتغال بخشی از آنها هستیم.

وی از تلاش برای ایجاد رقابت بین تیم‌های کارآفرین در استان خبر داد و افزود: در حوزه مشاغل دانش‌بنیان شروع بسیار خوبی در استان سمنان داشتیم و دستگاه‌هایی همچون جهاددانشگاهی نیز می‌توانند در این حوزه یاری‌گر کمیته امداد باشند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان از طراحی برای ایجاد 2000پنل خورشیدی در استان خبر داد و گفت: تاکنون در همین ارتباط مذاکراتی با شرکت‌های مختلف داشتیم و در صددیم که وعده این دو هزار پنل را ظرف دو سال محقق کنیم.

وی با بیان اینکه کمیته امداد استان توفیقات بسیار خوبی در حوزه اشتغال مددجویان داشته خاطرنشان کرد: عمده فعالیت‌های کمیته امداد در حوزه اشتغال متمرکز بر مشاغل خانگی و خرد و طرح‌های اشتغال روستایی و...بوده است و خوشبختانه توفیقات بسیار مطلوبی در همین بخش‌ها داشتیم.

مسعودیان راد با بیان اینکه برخی از کشورهای توسعه‌یافته غربی و آسیای شرقی، توسعه‌شان مبتنی بر همین مشاغل خرد و خانگی بوده گفت: این کشورها با تکیه بر شعار معروف هرخانه یک کارخانه دستاوردهای کلانی در این بخش داشتند، کمیته امداد نیز تاکنون ورود بسیار خوبی به این بخش داشته است.

وی توانمندسازی را از محوری‌ترین وظایف کمیته امداد برشمرد و اظهار کرد: خوشبختانه در همین راستا امسال چهار هزار و 782 طرح اشتغال را اجرایی کردیم و تعداد طرح‌های اشتغال زیرنظر کمیته امداد به بیش از 14 هزار طرح رسیدند که این رقم با توجه به جمعیت خانوارهای تحت‌پوشش در استان، آمار قابل قبولی است.

اجرای622 طرح اشتغالزایی مددجویان در هفت ماهه امسال

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با بیان اینکه این کمیته می‌کوشد که خانواده‌ها و خصوصا خانواده‌های جوان که توانایی کار دارند را وابسته به کمک خود نکند افزود: روند اجرایی شدن طرح‌های اشتغال در کمیته امداد  رو به افزایش است به طوری که در هفت ماهه سال قبل 466 طرح اشتغال با جذب اعتباری بالغ بر 91 میلیارد ریال در سطح استان داشتیم در حالی که در هفت ماهه امسال 622 طرح با اعتباری افزون بر 236 میلیارد ریال جذب کردیم.

وی همچنین از طرح اشتغال روستایی به عنوان یکی از طرح‌های موفق یاد کرد و گفت: اعتباری افزون بر 810 میلیارد ریال به این حوزه اختصاص یافته که تاکنون 252 میلیارد ریال آن را توانستیم در استان جذب کنیم. ضمن اینکه همه توان خود را به کار می‌گیریم که تا پایان سال همه این اعتبار را جذب کنیم.

مسعودیان راد با اشاره به شانس بالای موفقت این طرح‌ها از نظارت کیفی 5 ساله بر طرح‌های اشتغال روستایی خبر داد و افزود: این نظارت‌ها کیفی و هدایت‌گرانه است و به هیچ عنوان رویکرد مچ‌گیرانه ندارد از این رو با توجه به ارائه آموزش و توانمندسازی افراد و نظارت کیفی بر طرح، موفقیت طرح‌ها تقریبا تضمین‌شده است.

وی از بیمه طرح‌ها به عنوان یک ویژگی مهم دیگر طرح‌های اشتغال مددجویان نام برد و اضافه کرد: همه طرح‌های اشتغال کمیته امداد استان سمنان دارای بیمه هستند و همین احتمال آسیب‌پذیری آن را به شدت کاهش می‌دهد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با بیان اینکه مددجویان استعدادهای متنوعی دارند از خوشه‌سازی مشاغل به عنوان یک روش برای کمک بیشتر به مددجویان و صاحبان طرح‌ها نام برد و گفت: با توجه به تنوع مشاغل ایجاد شده با خوشه‌سازی آنها تلاش شده که علاوه بر تبادل تجربیات و بازاریابی برای تولیدات آنها، توان تخصصی صاحبان طرح‌ها را نیز ارتقاء دهیم.

وی از تلاش برای دیجیتال کردن کالاها و محصولات به عنوان یک طرح دیگر کمیته امداد استان برای کمک به مددجویان شاغل یاد کرد و ادامه داد: اگرچه این طرح در ابتدای راه است اما تلاش می‌شود با اجرایی شدن آن به یک نظام جامع یکپارچه در بازار و عرضه محصولات برسیم تا کالاها به صورت آنلاین و الکترونیک و..امکان عرضه بیابند.

مددجو نباید به مستمری‌های کمیته امداد وابسته شود

این عضو کارگروه اشتغال استان از هدایت شغلی به عنوان یک طرح دیگر این نهاد حمایتی برای تضمین موفقیت طرح‌های اشتغال نام برد و خاطرنشان کرد: در همین راستا تاکنون 200 رشته شغلی را در استان ایجاد کردیم. ضمن اینکه هدایت شغلی سبب می‌شود که مجموعه‌ای از مددجویان در قالب یک طرح اشتغال گروهی به کمک یک فرد کارآفرین مشغول به کار شوند.

وی با ابراز خرسندی از توفیقات این نهاد حمایتی در حوزه توانمندسازی و اشتغال مددجویان در چند سال اخیر گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) استان چه در حوزه مشاغل خرد و خانگی و چه در بحث اشتغال روستایی موفقیت‌های بسیار خوبی داشته است همچنین علاوه بر جذب اعتبارات قابل توجهی در این حوزه در هفت ماهه امسال در زمینه اعتبارات تبصره ۱۸ نیز توانسته اعتبارات خوبی جذب و از طریق آن به اشتغال مددجویان در استان کمک کند.

مسعودیان‌راد بر لزوم تغییر رویکردها به مسئله فقر در کشور تاکید و اظهار کرد: فقر یک بحث کاملا پیچیده و چندوجهی است و از همین رو باید با نگاه و رویکردی علمی و تخصصی به آن پرداخته شود.

مدیرکل کمیته امداد استان بر لزوم نگرش تخصصی به حوزه فقر تاکید و اضافه کرد: محرومیت‌زدایی و مددکاری یک مسئله کاملا تخصصی است و مسوولان این حوزه باید رویکردی تخصصی به آن داشته باشند از همین رو در انتخاب مدیران این بخش نیز باید به توان علمی، تخصصی و تجربی افراد به عنوان یک اصل مهم توجه ویژه داشت.

وی، از عزم جدی این دستگاه حمایتی برای توانمندسازی خانواده‌های تحت‌پوشش خبر داد و خاطرنشان کرد: نباید به گونه‌ای کار کنیم که مددجو به مستمری‌های کمیته امداد وابسته شود باید با توانمندسازی و ارائه آموزش‌های مهارتی به آنها که توان کار را دارند، کم کم آنها را از زیر چتر حمایتی کمیته امداد خارج کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98081105500
  • خبرنگار : 50158