در گزارش سالانه خود

وزارت خارجه آمریکا: خطر گسترش ایدئولوژی مسموم داعش وجود دارد

وزارت خارجه آمریکا گزارش سالانه خود را درباره تروریسم در جهان طی سال ۲۰۱۸ منتشر کرد و در آن امارات را ایستگاه منطقه‌ای و بین‌المللی برای رفت‌وآمدهای سازمان‌های تروریستی و شارژ مالی آنها توصیف کرد. همچنین اعلام کرد، عربستان به بهانه قوانین تروریستی اقدام به بازداشت فعالان و شخصیت‌های آکادمیک می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، این گزارش سالانه به تحلیل و بررسی تعهدات کشورهای جهان در زمینه مبارزه با تروریسم و تامین مالی آن پرداخته و اقدامی تعمدی کشورهایی نظیر کره‌شمالی، ایران، سودان و سوریه را در لیست کشورهای ناظر بر تروریسم قرار داده است.

در این گزارش تاکید شده است، عربستان به حمایت از برخی آرای غیرسازش پذیر در چند کشور ادامه می‌دهد. طبق این گزارش برخی کتب درسی عربستان همچنان دربرگیرنده عباراتی در تحریک به تبعیض، عدم سازش و خشونت هستند.

طبق این گزارش، در عربستان همچنین بازداشت فعالان، مبلغان دینی و شخصیت‌های آکادمیک طی سال گذشته میلادی به بهانه جرایمی علیه امنیت ملی ادامه داشته و آنها در لیست اقدامات تروریستی قرار گرفته‌اند.

گزارش وزارت خارجه آمریکا همچنین امارات را به عنوان ایستگاه منطقه‌ای و جهانی رفت‌وآمدهای گروه‌های تروریستی و مرکزی برای استقبال و و ارسال حمایت مالی تعبیر کرده و گفته است، اعتبارات سیاسی مانعی مقابل اقدام دولت امارات در بلوکه کردن منابع مالی تروریستی بوده است.

این گزارش اشاره می‌کند، تنش مستمر بین قطر و عربستان، امارات، بحرین و مصر همچنان مانع همکاری منطقه‌ای در زمینه مبارزه با تروریسم شده است.

این گزارش اوضاع و مسائل مربوط به تروریسم در چند کشور را بررسی کرده و از اقدامات مقامات مصری در زمینه مبارزه با جرایم اینترنتی انتقاد کرده و گفته، هدف از آن مخالفان بوده‌اند.

در پرونده یمن نیز این گزارش از ناتوانی دولت مستعفی یمن در اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم انتقاد کرده است.

در این گزارش با اشاره به جنگ با داعش در سوریه و بازپس گرفتن مناطق تحت کنترل این گروه آمده هنوز خطر گسترش ایدئولوژی مسموم داعش وجود دارد.

نویسندگان این گزارش معتقدند، القاعده و گروه‌های وابسته به آن همچنان آمریکا، متحدان و شرکای این کشور را تهدید می‌کنند و این گروه بر آن است که به موازات شکست‌های داعش جای پای خود را در جریان تروریسم بین‌المللی محکم کند.

بر اساس این گزارش این گروه همچنان به گسترش نیروهای خود و جمع آوری کمک مالی از طریق شبکه‌های اجتماعی ادامه می‌دهد.

نثان سیلز، هماهنگ‌کننده امور ضد ترور که دفترش این گزارش را منتشر کرده، گفت، به رغم اینکه داعش تقریبا تمام مناطق تحت کنترلش را از دست داده اما توانمندی خود را برای بازیابی مجدد و وفق دادن خود با اوضاع به خصوص به واسطه فعالیت‌هایی در زمینه تحریک و ترغیب از طریق اینترنت ثابت کرده است.

وی افزود، رفتن تروریست‌هایی شرکت کننده در جنگ سوریه و عراق به کشورشان یا کشور سوم خطری جدید است.

براساس آمارهای وازرت خارجه آمریکا، در سال ۲۰۱۸ عملیات تروریستی در ۸۴ کشور رخ داد که ۸۵ درصد آنها در کشورهای خاورمیانه،‌ جنوب آسیا و مناطق آفریقایی در جنوب صحرا بوده است.

همچنین بیشترین تعداد عملیات تروریستی در افغانستان، سوریه، عراق، هند، نیجریه، سومالی، فیلیپین، پاکستان، یمن و کامرون رخ داده که این ۱۰ کشور شاهد ۷۱ درصد اقدامات تروریستی سراسر جهان بوده‌اند. این آمارها به ۸۰۹۳ عملیات تروریستی اشاره دارند که منجر به کشته و زخمی شدن ۳۲ هزار و ۸۳۶ تن شده است. اعضای این شبکه در افغانستان، پاکستان، سوریه، عربستان، مراکش و شبه جزیره هند فعالند.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه جدید خود درباره تروریسم در جهان هشدار داده است که آفریقا به جبهه تازه‌ای در جنگ علیه گروه‌های تروریستی تبدیل شده است.

در این گزارش که روز جمعه منتشر شده به افزایش تروریسم با انگیزه‌های نژادی و قومی اشاره شده و آمده است که "سازمان‌های برتری‌طلب سفید و گروه‌های نژادپرست در نقاط مختلف جهان از "تروریسم جهادی" می‌آموزند و شیوه‌های آنها را برای جمع‌آوری حمایت مالی، انتقال پول و جذب نیرو به کار می‌گیرند.

گزارش تازه وزارت خارجه آمریکا ادعاهایی واهی را علیه ایران وارد کرده و در اظهاراتی خلاف واقع مدعی شده، ایران سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار برای حمایت از گروه‌های "تروریستی" و کسانی که به نیابت از او در منطقه می‌جنگند، هزینه می‌کند. این گزارش حزب الله لبنان و حماس را در این زمره برشمرده و ایران را متهم کرده در کنار این کار، برنامه‌های خود را در اروپا پیش برده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ آبان ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98081105376
  • خبرنگار : 71145