به گزارش ایسنا، مهدی صادقی نیارکی در حاشیه نشست هم اندیشی فعالان صنعت ریلی در استانداری مرکزی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ظرفیت مناسبی در تولید انواع واگنهای باری، مسافری، مترو و لوکوموتیو در کشور وجود دارد که بخش عمدهای از این ظرفیت در سالهای گذشته استفاده شده و بخشی هنوز مازاد بوده و قابلیت بهرهگیری و بهرهبرداری از این ظرفیت به مقدار بیشتر وجود دارد.
وی افزود: میزان عمق ساخت داخل در حوزه واگنهای باری مناسب است به طوری که بالای ۸۵ درصد از این محصول در داخل کشور ساخته میشود که پروژههایی در راستای افزایش این ظرفیت تا ۹۵ درصد در حال تدوین و تعریف است.
معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: در حوزه واگنهای مسافری، عمق ساخت داخل بیش از ۶۵ درصد است که پروژههایی نیز در خصوص افزایش این ظرفیت در دستور کار قرار دارد، همچنین امکان رسیدن به ساخت داخل در زمینه ساخت واگنهای مترو ۵۶ درصد است که این امکان دست یافتنی است و تحقق این مهم نیازمند همکاری تمام ارکان و سیاستگذاران است تا از این ظرفیتهای موجود در کشور به نحو احسن استفاده شود.
صادقی نیارکی بیان کرد: برای نخستین بار طراحی مهندسی واگنهای مترو در قالب قراردادی بین معاونت علمی ریاست جمهوری و شهرداری تهران امضا شده که بر اساس آن، پس از ساخت نمونه اولیه، بر اساس قرارداد تکمیلی بیش از ۴۰۰ دستگاه واگن های مترو هفت واگنه در کشور ساخته و تولید میشود.
وی ادامه داد: اولویت نخست در کشور تکمیل نیازمندی داخل در حوزه انواع واگن است و برای صادرات نیز باید بعد از تامین نیازهای داخل برنامهریزی مناسب انجام شود. در حال حاضر برنامههایی برای صادرات واگنهای باری وجود دارد که نیازمند الزاماتی از جمله پاس کردن برخی استانداردهای بین المللی است که این مهم در مرحله مطالعه و پیاده سازی قرار دارد.
صادقی نیارکی اضافه کرد: ظرفیت تولید سالانه در حوزه واگن باری ۲۸۰۰ دستگاه و در حوزه واگن مسافری هزار دستگاه است، اما قطعا ظرفیت اصلی قابل استفاده بسیار بالاست که البته هنوز به صورت ۱۰۰ درصدی از این ظرفیتها استفاده نشده است.
گفتنی است، معاون وزیر صنعت در سفر به اراک از شرکت واگن پارس نیز بازدید کرد.
انتهای پیام