به گزارش ایسنا، منصور بیرقی در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه استان سمنان، اظهار کرد: عشایر ایل سنگسر از ظرفیت و توانمندی بسیاری برخوردارند و با توجه به تولید بیش از 80 ماده لبنی از مشتقات شیر از نظر تنوع لبنیات غنیترین ایل در بین عشایر کشور محسوب میشود.
وی از تولید بیش از 40 نوع نان محلی در بین این عشایر به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای بارز عشایر سنگسری یاد کرد و ادامه داد: تلاش دبیرخانه جشنواره بر این است که این جشنواره به محلی برای نمایش و معرفی توانمندیهای این ایل بزرگ تبدیل شود.
دبیر جشنواره ملی ایل سنگسر از افتتاحیه این جشنواره در عصر روز چهارشنبه 15 آبان خبر داد و خاطرنشان کرد: عبور نمادین گروههای عشایری، گذر گروه سواران ایل، گروههای جداگانه مردان و زنان ایل سنگسر، حمل و نمایش تصاویر شهدای این ایل از سوی تعدادی از نوجوانان و جوانان و همچنین عبور نمادین گروههایی از عشایر ایل قشقایی، عشایر عرب و دیگر گروههای عشایری میهمان از برنامههای افتتاحیه جشنواره است که به صورت متفاوتی برگزار خواهد شد.
بیرقی از سقوط بدلکاران برجسته کشوری از ارتفاع 2000پایی به عنوان یکی دیگر از برنامههای افتتاحیه جشنواره نام برد و افزود: بعد از آیین افتتاحیه، بزرگترین جشنواره روباز صنایعدستی استان در مهدیشهر افتتاح خواهد شد.
وی از رونمایی از المان عشایر ایل سنگسر به عنوان یکی دیگر از برنامههای روز نخست جشنواره نام برد و گفت: برپایی یک کمپ عشایری با استفاده از سیاهچادر و برپایی جشن امامت از دیگر برنامههای پیشبینی شده در جشنواره است.
بیرقی از برگزاری جشن بزرگ ایل سنگسر در روز دوم جشنواره خبر داد و اظهار کرد: در این جشن بزرگ برنامههای شاد و متنوعی با حضور برخی از کمدینهای برجسته برگزار میشود.
دبیر جشنواره ملی ایل سنگسر از پیادهروی بزرگ خانوادگی در صبح سومین روز جشنواره خبر داد و گفت: تجلیل از قهرمانان و ورزشکاران مهدیشهری و خصوصا تقدیر از تیم هاکی مهدیشهر که امسال به قهرمانی در کشور رسید از دیگر برنامههای این روز پایانی جشنواره است.
وی از برگزاری جشنواره غذا در حاشیه این جشنواره ملی خبر داد و افزود: نمایشگاه بزرگ ایل سنگسر تنها محدود به سه روز جشنواره نیست و تا 10 روز ادامه دارد.
دبیر جشنواره ملی ایل سنگسر با بیان اینکه این جشنواره سیزدهمین جشنواره ایل سنگسر است خاطرنشان کرد: این جشنواره در سالهای ابتدایی در سطح محلی برگزار میشد، یکی دو سالی در ییلاقات مهدیشهر و یک بار نیز در تهران برگزار شد اما امسال این جشنواره به عنوان یک جشنواره بزرگ ملی با حضور گروههایی از عشایر استانهای دیگر در مهدیشهر برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در جشنواره پیشین نزدیک به 40 هزار بازدیدکننده از سایت جشنواره بازدید داشتند بیان کرد: پیش بینی می شود با توجه به ارتقا جشنواره از استانی به ملی و گستردگی و تنوع برنامه ها امسال بالغ بر 100 هزار نفر از سایت جشنواره بازدید کنند.
به گزارش ایسنا، سیاهچادر عشایر ایل سنگسر که از آن به عنوان بزرگترین سیاهچادر کشور یاد میشود در گویش مردم این ایل به "گوت"اشتهار دارد و محل برپایی آن نیز گوت که مال"نامیده میشود.
انتهای پیام