به گزارش ایسنا، گودرز امیری با اشاره به اینکه بعد از بارشهای اخیر مشکل خاصی در استان وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه در جریان سیل فروردینماه برخی از زیرساختها مانند راههای ارتباط به صورت موقت برقرار شده است، در برخی از نقاط شاهد آببُردگی و قطع دسترسی تعدادی از روستاها بودیم که با پیگیری راهداری این ارتباط برقرار و پلهای تخریب شده به صورت موقت بازسازی شد.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی پل و طول مسیر زیادی در استان تخریب شده است که جهت ترمیم و بازسازی آنها در مجموع ۳۴۵ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شده است، عنوان کرد: بیش از ۷۰۰ یا ۸۰۰ پل در سیل فروردینماه آسیب دیدهاست که از این تعداد حدود ۹۰ دستگاه پل در حال بازسازی و ۷۰ دستگاه پل در حال مرمت است، بنابراین میطلبد که اعتبارات بیشتری به استان لرستان اختصاص داده شود.
امیری ادامه داد: با توجه به اینکه این روزها بحث خرید قیر با اوراق بهادار کاری مشکل یا شاید غیرممکن است، پیشنهاد ما به هیئتوزیران برای کمک به روکش آسفالت مسیرهای تخریب شده این است که در قالب ماده واحده یا مصوبه هیئتوزیران مقداری قیر به صورت رایگان در اختیار استان قرار بگیرد.
معاون استاندار با بیان اینکه ۱۲۰ کیلومتر از جادههای لرستان بهطور کامل تخریب شد که بخشی از آن جاده پلدختر به خرمآباد است، تصریح کرد: این جاده درحال حاضر بازسازی و آسفالت شده و به بهرهبرداری رسید اما ایمنسازی نشد، برای ایمنسازی به دیواره ساحلی و لایروبی رودخانه نیاز دارد که در صورت بروز سیل دوباره آسیبی به آن وارد نشود.
وی در رابطه با تأخیر پیش آمده در انجام پروژههای بازسازی جادههای تخریب شده در سیل فروردینماه، اظهار کرد: اعتبارات ملی و استانی ۱۷ مردادماه به ما ابلاغ و در مدت کوتاهی ظرف مدت ۴۸ ساعت مبادلات تفاهمنامهها انجام شد، اما انتخاب پیمانکار پروسهای دارد که دستگاههای اجرایی مکلف به رعایت آن هستند که در صورت عدم رعایت ممکن است شبهاتی به وجود بیاید یا بعدها مورد پیگرد دستگاههای نظارتی قرار بگیرند که باعث ایجاد تأخیر در اجرای پروژهها شده است.
امیری بیان کرد: درحال حاضر پیمانکار ۹۷ درصد پروژههای استان که اعتبار آنها تأمین شده، انتخاب و مشغول فعالیت هستند اما بازسازی زمانبراست.
معاون استاندار با اشاره به انتظار شهروندان در تسریع در انجام امور، عنوان کرد: متأسفانه باید بگویم در سیل فروردینماه، آن زیرساختهایی که ما در سالهای متمادی ایجاد کردیم، یک شبه توسط آب تخریب شدند، قاعدتاً در کوتاه مدت و ظرف یک سال نتوانیم همه آنچه را مدنظر مردم است را برآورده کرد، اما سعی و تلاش و همت دولت بر این است که اولویتبندی کرده و پروژههایی که در اولویت هستند را تکمیل و بازسازی کند که مردم با مشکلات کمتری روبرو شوند.
وی با بیان اینکه در بحث لایروبیها حدود ۴۵ میلیارد تومان اعتبار به ما اختصاص داده شده است، تصریح کرد: این مقدار اعتبار در مقایسه با حجم خسارتی که بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان است و بر استان وارد شده، مبلغ ناچیزی است.
امیری ادامه داد: با توجه به کمبود منابع پیشنهاد ما در این زمینه این است که اگر امکان دارد یک بار دیگر استانهایی را به عنوان استان معین برای لرستان انتخاب کنند که به کمک ما بیایند و با کمک ماشینآلاتی که در اختیار استانهای معین است بتوانیم بخشی از این لایروبی را انجام دهیم.
معاون استاندار تصریح کرد: علیرغم محدودیتهای دولت انتظار ما این است که بخش دیگری از اعتبارات سیل را در سال جاری تأمین کرده و در اختیار استان قرار دهند و بخش دیگر را در بودجه سنواتی دو سال آینده پیشبینی و پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه برای احداث جاده جایگزین جاده پلدختر به خرمآباد ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد هزینه شده، عنوان کرد: با ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه فاز اول این پروژه به قرارگاه خاتم واگذار شده و در حال اجراست که خود ما نیز از روند اجرایی آن راضی نیستیم و امیدواریم که هم قرارگاه خاتم در انجام کار تسریع کند و هم شرکت ساخت توسعه حملونقل راههای کشور نظارت و دقت بیشتری داشته باشد که این کار سرعت بیشتری بگیرد.
امیری ادامه داد: در شرایط وقوع سیل فروردینماه هم مسیر و ارتباطات مردم قطع بود و هم امدادرسانی سخت بود و اعتبارات لازم و کافی نیز در اختیار دستگاههای اجرایی نبود که بتوانند پلها را به صورت اصولی احداث کنند، ضمن اینکه احداث پلها بهصورت اصولی به طرح و مطالعه و اعتبار و انتخاب پیمانکار نیاز داشت، بنابراین سعی و تلاش شد که به صورت موقت ارتباط شهرها و روستاها با یکدیگر برقرار شود که امدادرسانی صورت بگیرد که آن نیز با حمایت و کمک همه استانها و اشخاص حقیقی و حقوقی اتفاق افتاد، بنابراین زمان مناسبی برای پرداختن به یک کار اصولی، اساسی، علمی و فنی نبود.
معاون استاندار با بیان اینکه نقشه دیوار ساحلی خرمآباد تهیه شده است، افزود: اجرای این پروژه به جهاد نصر واگذار شده است که روزانه به آن سرکشی میکنیم، باید بدانیم که طول مسیر تخریب شده زیاد است و پیمانکار در چند جبهه در حال کار است.
وی ادامه داد: در شهر معمولان نیز نقشه دیواره ساحلی تهیه شده و ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بارها توسط مسئولین ملی و استانی بازدید شده است و گزارشهای مختلفی توسط صداوسیما در این رابطه پخش شده است، چون حجم کار زیاد است یک مقدار زمانبر است.
امیری بابیان اینکه بنیاد مسکن پیمانکار اجرای دیواره ساحلی پلدختر، بابازید و چممهر است، گفت: اعتبار دیواره ساحلی پلدختر بهطور کامل پیشبینی شده و از لحاظ اعتباری و اجرایی مشکلی ندارد و با ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارد.
معاون استاندار ادامه داد: نقشه دیواره ساحلی بابازید نیز تهیه شده و در چممهر نیز از نظر نقشه مشکلی وجود ندارد که در این سه پروژه ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده و پیمانکار آن در حال کار است و از نظر اعتباری و نقشه مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: پروژه معمولان طرح و برنامه دارد اما از نظر اعتباری مشکل دارد که امیدواریم بتوانیم با پیگیریهای صورت گرفته کمبود اعتبار آن برطرف شود.
امیری با اشاره به اینکه ۱۲۷ نقطه آسیبدیده در رودخانههای استان داریم که به اعتباری حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی نیاز داریم، عنوان کرد: این درحالی است که ۴۵ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شدهاست، قاعدتاً اعتبار بیشتری را میطلبد که اگر دولت اعتبارات بیشتری را به لرستان اختصاص دهد و استانهای معین نیز کمک کنند میتوانیم نقاط بیشتری را پوشش دهیم.
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه درحال حاضر با انتخاب پیمانکاران در ۱۷ نقطه از استان کار اجرایی و عملیاتی لایروبی رودخانهها و ساخت دیواره ساحلی در حال انجام است، اظهار کرد: برخی از نقاطی که اولویت دارد توسط شهرداریها در حال اجراست و برخی نقاط دیگر نیز با کمک خیرین و امکانات محلی در حال اجراست اما واقعیت این است که کافی نیست و در این زمینه مشکلاتی داریم.
وی ادامه داد: در شهرداری خرمآباد برای سه پروژه پیمانکار انتخاب نشده که یکی از علتهای آن این است که اعتبارات ما به صورت اوراق بهادار است که تاریخ سررسید آن دیماه سال ۱۴۰۰ است و پیمانکاران رغبتی برای شرکت در آن ندارند که برای حل این موضوع تمهیداتی اندیشیده شده است که در صورت برگزاری مناقصه در دو نوبت و نبود پیمانکار، مجوز ترک تشریفات برای پیمانکاران صادر شود.
امیری با اشاره به اینکه در زمینه اسکان سیلزدگان فروردینماه تنها جایی که مشکل دارد ساکنان روستای ملاوی است، عنوان کرد: برای حل مشکل این منطقه نیز چندین پیشنهاد داده شدهاست، زمین پیشنهاد دادند مردم نپذیرفتند، در کنار روستاهای دیگر اسکان داده شوند باز هم حاضر نشدند، به ازای هر واحد ۱۵ میلیون تومان اضافه بدهیم و هر جایی که خود صلاح دانستند خانهسازی کنند که هنوز پاسخی از سوی آنها دریافت نکردهایم.
انتهای پیام