به گزارش ایسنا، فرآیندهای تصفیه پسماند ممکن است در راستای ارتقای کیفیت محصولات جانبی حاصل از بازیافت و یا به منظور کاهش حجم زبالهای که در نهایت باید دفن شود، استفاده شوند.
انواع پسماندها با استفاده از دو طبقه بندی بررسی میشوند، طبقه بندی اول، شامل پسماندهای تر یا آلی یا ارگانیک یا فسادپذیر پسماندهای خشک یا غیرآلی یا غیرارگانیک یا غیرفسادپذیر و پسماندهای خطرناک و ویژه میشود.
نوع دیگر طبقهبندی پسماندها نیز پسماندهای خانگی، پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای تجاری، پسماندهای خطرناک پسماندهای صنعتی پسماندهای خاک و نخاله ساختمانی پسماندهای خیابانی، پسماندهای پارکها، فضای سبز و گورستانها را در بر میگیرد.
اکنون طرحهایی از سوی شهرداریها برای سر و سامان گرفتن جمعآوری و بی خطرسازی پسماندها صورت گرفته اما برای تکمیل آن نیازمند اقدامات بیشتری هستیم.
وضعیت مطلوب پسماندهای پزشکی
حسن اکبری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پسماندها به چند گروه طبقهبندی میشوند.
وی ادامه داد: پسماندهای پزشکی متوجه دانشگاه علوم پزشکی، پزشکان و بخشهای پزشکی است که سال ۹۷ به این امر ورود پیدا کردیم، در ابتدا مقاومت بود اما همراهی خوبی اتفاق افتاد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اظهار کرد: اکنون قالب مراکزی که تولید پسماند پزشکی دارند با شرکتهای مجاز و تایید شده قرارداد بستند تا بیخطرسازی شده و به عنوان پسماند عادی تحویل شهرداری شود.
اکبری با تاکید بر نظارت بر انجام این فعالیتها، افزود: مشکل در این مورد برطرف شده و دستگاههای بیخطرسازی توسط اداره محیط زیست به صورت مستمر نظارت میشوند.
وی ادامه داد: سه آزمایشگاه معتمد در استان داریم که سنجش هوا آب و خاک و پسماندهای بیمارستانی را کنترل میکنند که روی آنها نیز نظارت داریم و تستهای مقایسهای انجام میدهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اظهار کرد: جمعآوری پسماندهای خانکی و عادی که بیشترین حجم تولید پیماند را شامل میشوند، برعهده شهرداریها و دهیاریها و در خارج از روستاها و شهرها وظیفه بخشداریها است.
اکبری ادامه داد: طی سال جاری به تمام واحدها اخطار داده شده و بازدیدهای متعدد و مذاکرات حضوری با کارشناسان و متولیان صورت گرفته است.
وی افزود: شهرداریها و مراکز متخلف به مراجع قصایی معرفی شده، اما هنوز در حوزه دفع پسماند وضعیت خوبی نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: در بیشتر شهرها جمعآوری و انتقال به نحو مطلوبی صورت میگیرد و مردم همکاری خوبی دارند اما در مورد دفع پسماند و یا مدیدیت پسماند جمعآوری شده وضعیت خوبی نداریم.
اکبری افزود: قالب پسماندها در مراکز دفع مسماند دپو میشود و مکررا اخطار دادهایم و برخی شهرداریها اصلاحاتی انجام دادهاند.
وی ادامه داد: در مورد شهر بیرجند که بیشترین میزان پسماند را دارد، طرح تفکیک زباله از مبدا توسط شهرداری آغاز شده است.
راهکار اصلی مدیریت پسماند؛ تفکیک در مبدا است
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: راهکار اصلی مدیریت پسماند استان تفکیک در مبدا است و اگر این امر اتفاق افتد مدیریت پسماند سر و سامان میگیرد.
اکبری اظهار کرد: در مورد این موضوع در کشور وضعیت هنوز مطلوب نیست، اما به شهرداران اخطار دادیم و فرصتی برای آنان درنظر گرفتیم.
وی افزود: موضوع مدیریت پسماند خط قرمز ماست و بهانههایی چون کمبود اعتبار و شرایط اقتصادی بهانه است و باید تمام ارگانها توان خود را به کار گیرند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی با تاکید بر حل مشکل پسماندها، یادآورشد: امسال اصرار داریم شهرداریها در راستای رفع مشکل فعالیت کنند تا بتوانیم تا پایان سال به سطن قابل قبولی از طرح تفکیک زباله از مبدا برسیم.
انتهای پیام