به گزارش ایسنا، قرار گرفتن در معرض عوامل سرطانزا مانند دود ناشی از استعمال دخانیات، مواد سرطانزا موجود در مواد غذایی، قرار گرفتن در معرض تشعشع از جمله قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، عوامل ژنتیکی و برخی عفونتهای ویروسی ممکن است منجر به سرطان شود. شایعترین انواع سرطان گزارش شده سرطان دهانه رحم، سرطان سینه، سرطان کلیه، سرطان مثانه و غیره است.
براساس گزارش بنیاد بین المللی تحقیقات سرطان، در سال 2018 حدود 18 میلیون ابتلا به سرطان در سراسر جهان ثبت شده است.
با توجه به فناوریهای پزشکی، محیط زیست و اقدامات مختلف یا ابتکارات مشخص شده توسط دولتها در پیشگیری از سرطان، میزان سرطان در بین کشورها متفاوت است. البته به دلیل عواملی مانند سبک زندگی، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف الکل در کشورهای پر درآمد، شیوع سرطان نیز در این کشورها بیشتر است.
این آمار بر اساس سن استاندارد در بین کشورهای مختلف ارائه شده است. سن تاثیر زیادی در خطر مرگ در اثر سرطان دارد، بنابراین استاندارد کردن آن و سپس مقایسه جمعیتهایی مختلف از نظر سن، ضروری است. ابتلا به سرطان در کشورهای مختلف بر اساس آمار منتشر شده در سال 2019 به شرح ذیل است.
کشورهایی که بالاترین میزان سرطان را دارند:
استرالیا
استرالیا بالاترین میزان سرطان در جهان را دارد و از هر 100هزار نفر، 468 مورد ابتلا به سرطان گزارش شده است. شایعترین سرطانها در استرالیا، سرطان پروستات، سرطان ملانوما و سرطان پستان است.
نیوزیلند
نیوزیلند نیز بعد از استرالیا بیشترین میزان ابتلا به سرطان را دارد و 438.1 مورد سرطان در هر 100هزار نفر مشاهده میشود. شایع ترین سرطان در نیوزیلند ، سرطان ملانوم بدخیم پوست است. سرطان یکی از مهمترین دلایل مرگ در این کشور است.
ایرلند
ایرلند با 373.1 مورد سرطان در هر 100هزار نفر در جایگاه سوم آمار ابتلا به سرطان در جهان قرار دارد. یکی از دلایل میزان بالای ابتلا به سرطان در ایرلند، خاکستری شدن جمعیت، یعنی پیر شدن جمعیت ایرلند است.
مجارستان
در مجارستان، در هر 100هزار نفر 368.1 مورد سرطان گزارش شده است. در این کشور شایعترین نوع سرطان، سرطان ریه است.
ایالات متحده
ایالات متحده دارای پنجمین رتبه سرطان در جهان است. در ایالات متحده هر ساله، در هر 100هزار نفر حدود 352.2 مورد ابتلا به سرطان وجود دارد. شایعترین نوع سرطان در ایالات متحده سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان کولورکتال است. ایالت کنتاکی بالاترین میزان سرطان در ایالات متحده را دارد.
افزایش ابتلا به سرطان
هر ساله تقریبا 15 میلیون مورد سرطان گزارش میشود و در حال حاضر میزان مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته حدود 15درصد افزایش یافته است. در کشورهای توسعه یافته، در دسترس بودن روشهای تشخیصی پیشرفته، زیرساختها و بنیادها، امکان تشخیص به موقع سرطان را فراهم کرده است. سوابق بیماران نیز توسط مؤسسات پزشکی به خوبی نگهداری میشوند و امکانات درمانی بهتری برای بیماران سرطانی در دسترس است.
نسبت ابتلا به سرطان در زنان و مردان
اعداد نشان میدهد که ابتلا به سرطان در مردان 20 درصد بیشتر از زنان است.
سرطان دومین علت مرگ و میر در جهان بعد از بیماریهای قلبی عروقی است. تخمین زده شده از هر 6 مرگ در جهان یک مرگ ناشی از سرطان است. افزایش نرخ مرگ و میرهای ناشی از سرطان به احتمال زیاد نتیجه پیری و افزایش جمعیت است. خوشبختانه، پیشرفت در درمان سرطانها نیز با سرعت زیاد ادامه دارد به همین دلیل در مقایسه با گذشته، بسیاری از افراد که به سرطان مبتلا میشوند عمر بیشتری دارند و یا درمان میشوند.
کشورهایی که کمترین میزان سرطان را دارند:
کشورهای فرانسه، لبنان، بلغارستان، اتریش، ژاپن، سنگاپور، مالت کمترین میزان ابتلا به سرطان را دارند.
منابع:
wcrf.org
worldatlas.com
worldpopulationreview.com
blog.dana-farber.org
onlinelibrary.wiley.com
thehealthy.com
انتهای پیام