به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اخیرا درباره روند مذاکرات تجاری با پکن ابراز خوش بینی کرده است.
وی روز دوشنبه گفت تلاشها برای پایان دادن به جنگ تجاری با آمریکا به خوبی پیش میرود. دو ابراقتصاد جهان با وجود این که ماه جاری به آتش بس تجاری رسیدند اما به جنگ در عرضه تجارت و سیاست ادامه میدهند.
ترامپ هفته گذشته گفته بود امیدوار است فاز اول توافق تجاری که اوایل اکتبر اعلام شد، تا اواسط نوامبر امضا شود. رییس جمهور آمریکا پیش از نشست هیات دولت آمریکا به خبرنگاران گفته بود مذاکرات توافق با چین به خوبی پیش میرود. آنها میخواهند مصالحه کنند و تعرفههای آمریکایی به اقتصاد چین ضربه زده است. آنها به نوعی مجبورند که توافق کنند زیرا زنجیره تامین آنها دارد فلج میشود.
رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا به خبرنگاران گفته است دولت قصد دارد فاز اول توافق را در زمان دیدارهای همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در شیلی که روزهای ۱۶ و ۱۷ نوامبر برگزار میشود، نهایی کند اما هنوز مسائلی وجود دارند که باید حل شوند. دیدارها در سطح معاونین روز دوشنبه انجام گرفت و لایتیزر و استیون منوچین، وزیر خزانهداری آماده میشوند تا روز جمعه با همتایان چینی خود دیدار کنند.
اما ویلبر راس، وزیر بازرگانی سعی کرد این انتظارات که ماه آینده توافق تجاری تکمیل خواهد شد را تعدیل کند و به شبکه فاکس بیزنس گفت: زمان از انجام یک توافق مناسب، اهمیت کمتری دارد.
در این بین لری کودلاو، مشاور اقتصادی کاخ سفید به شبکه فاکس بیزنس گفت: ۱۵ درصد از تعرفههای آمریکا روی محصولات چینی شامل گوشی تلفن همراه، لپ تاپ و تبلت در صورت پیشرفت مذاکرات ممکن است لغو شود.
دولت آمریکا اوایل ماه میلادی جاری افزایش تعرفهها از ۲۵ به ۳۰ درصد روی ۲۵۰ میلیارد دلار کالای چینی را به تاخیر انداخت.
تعرفههای تلافی جویانه که در ۱۵ ماه گذشته از سوی آمریکا و چین روی صادرات یکدیگر وضع شده، بازارهای مالی را ملتهب کرده و باعث افت شدید رشد اقتصاد جهانی شده است. فشارها از سوی جامعه بینالمللی روی این دو قدرت اقتصادی برای کنار گذاشتن اختلافاتشان تشدید شده است.
صندوق بینالمللی پول هفته گذشته پیش بینی کرد پیامدهای جنگ تجاری آمریکا و چین و سایر مناقشات، نرخ رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۹ را به سه درصد کاهش خواهد داد که پایینترین نرخ در یک دهه گذشته است.
در حالی که مقامات عالیرتبه دولت ترامپ روی یک توافق تجاری با پکن کار میکنند، سایرین چین را بر سر مسائل دیگر هدف قرار میدهند و این ابهام استراتژیک، پرسشهایی را درباره نحوه هماهنگی سیاست چین در دولت ترامپ برانگیخته است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اظهار کرده که اقدام تلافیجویانه چین علیه شرکتهای آمریکایی برای اظهارنظر درباره اعتراضات در هنگ کنگ، کاملا نادرست است.
اقدامات مثبت در مذاکرات تجاری مانع از این نشد که چین به دنبال تلافی جویی ۲.۴ میلیارد دلاری علیه آمریکا در سازمان جهانی تجارت در پرونده مربوط به دوران باراک اوباما نباشد.
داوران تجدیدنظر سازمان جهانی تجاری در ژوییه اعلام کردند که آمریکا به طور کامل به حکم آنها عمل نکرده و اگر برخی از تعرفههایی که خلاف مقررات این نهاد هستند را حذف نکند، میتواند مشمول تحریمهای چین قرار بگیرد.
نهاد حل اختلاف سازمان جهانی تجارت در اواسط اوت به چین برای انجام اقدامات تجاری متقابل علیه آمریکا چراغ سبز نشان داد. آمریکا اعلام کرد که یافتههای سازمان جهانی تجارت را به رسمیت نمیشناسد و داوران این نهاد تفسیر قانونی نادرستی در این مناقشه داشتهاند.
بر اساس گزارش الجزیره، نمایندگان آمریکا در سازمان جهانی تجارت اعلام کردهاند چین بزرگترین ناقض توافق یارانههای این نهاد مانده است اما مقامات آمریکایی در ژنو و واشنگتن درباره این پرونده اظهارنظر نکردهاند.
انتهای پیام