به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، شرکت فضایی "راکتلب" روز گذشته در "کنگره بینالمللی فضانوردی"(International Astronautical Congress) در واشنگتن دیسی اعلام کرد قصد دارد تا اواخر سال آینده خدمات خود را گسترش دهد تا بتواند ماهوارههای کوچکی را به چند مدار از جمله مدار میانی زمین، مدار زمینثابت، مدار ماه مرکزی و مدار نزدیک مسیر مستقیم هالو(Near Rectilinear Halo Orbit) ارسال کند.
کمتر از دو سال پیش بود که شرکت فضایی راکتلب واقع در کالیفرنیا اولین ماهواره کوچک خود را با استفاده از موشک "الکترون"(Electron ) از "پایگاه فضایی نیوزیلند" به "مدار نزدیک زمین"(LEO) پرتاب کرد.
اکنون نیز روز گذشته اعلام کرد در حال گسترش بخش پرتاب ماهواره خود است تا بتواند به زودی چند ماهواره کوچک و بارهای بزرگتر به "فضای سیس ماه"(cis-lunar space) ،" ۲ نقطه لاگرانژی خورشید-زمین"(L۱/L۲ points) "مدار زمین ثابت" و چند مدار دیگر ارسال کند.
بنابر گفته راکتلب این امر به این دلیل است که از درسهای آموخته شده از پرتاب مداری الکترون خود برای پیشرفت در "سیستم پیشرانش توسعه داده شده با فناوری چاپ سهبعدی کوری"(۳D-printed Curie propulsion system) خود استفاده کند.
سیستم پیشرانش توسعه داده شده با فناوری چاپ سهبعدی کوری اکنون از سامانه "دو پیشرانه"(bi-propellant) پیشرفته و مخازن کامپوزیتی موشک الکترون استفاده میکند. این سیستم شرکت را قادر ساخته بود تا در نهمین پرتاب الکترون، بار خود را به ارتفاعی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر(۶۰۰ مایل) برساند.
اما بزرگترین پیشرفت احتمالاً پلتفرم ماهوارهای فوتون با وزن ۵۰ کیلوگرم(۱۱۰ لیتری) شرکت با "سخت گردانی تابشی اویونیک" (radiation-hardened avionics) است که برای پشتیبانی از همه چیز از مدار نزدیک زمین تا ماموریتهای بین سیارهای طراحی شده است. با استفاده از موشک تقویت کننده الکترون و یک مرحله مانور خاص پلتفرم "ماهواره فوتون"(Photon satellite) نه تنها میتواند بار بیشتری را به مدارهای بالاتر تحویل دهد بلکه از ناوبری، ارتباطات، نیرو و داده نیز پشتیبانی میکند.
این پلتفرم از ماهوارههای کوچک تا وزن ۱۷۰ کیلوگرم(۳۷۵ پوند) برای ارسال به مدار پشتیبانی میکند. فوتون میتواند حداکثر یک کیلو وات نیرو در ۲۸ ولت، پیشرانه برای مانورهای مداری، تا یک ترابایت ذخیره سازی داده و تله متری باند S تا حداکثر ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه را فراهم کند.
شرکت راکت لب در کنگره گفت: ماهوارههای کوچک نقش مهمی در علم و اکتشاف و همچنین فراهم کردن زیرساختهای ارتباطی و ناوبری برای حمایت از بازگشت انسان به ماه خواهند داشت. آنها نقش مهمی را برای ایجاد زیرساختها برای ماموریتهای آینده ایفا میکنند.
انتهای پیام