معاون سیاسی استاندار اصفهان:

نگاه‌های تفریطی و واپس گرایانه، حضور زنان در جامعه را کُند کرده است

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان گفت: در قانون اساسی، جایگاه زن و نظام حقوقی زن به خوبی تبیین شده، اما تعصبات و تنگ‌نظری‌هایی در جامعه وجود دارد که لازم است با حضور، مشارکت، مطالبه گری منصفانه و دقیق اصلاح و برطرف شود.

به گزارش ایسنا، حیدر قاسمی امروز (سه‌شنبه) در دوازدهمین نشست تخصصی بانوان عضو شورای اسلامی شهرهای استان اصفهان، با موضوع بررسی راهکارهای افزایش مشارکت سیاسی زنان در انتخابات، اظهار کرد: دو اصل اساسی در رخداد مشارکت‌ها ضروری به نظر می‌رسد، اول وجود بسترهای مناسب برای حضور افراد و دوم اینکه افراد انگیزه و تمایل، همت و جدیت حضور را داشته باشند.
 

وی افزود: حضور زنان و نوع نگاهی که به حوزه زنان وجود داشته از نظر تاریخی بسیار گسترده است، اما هم در دنیا و هم در کشور ما، سابقه قوی توجه به این جمع بزرگ اثرگذار مراحل مختلفی را طی کرده است. این مراحل در ایران، قبل و بعد از اسلام، دوران مشروطه، دوران پهلوی و دوران دیگر تحت تأثیر و تحولات زیادی قرار گرفته، اما حوزه زنان به واسطه ویژگی‌های بسیار ارزنده که با دیدگاه اسلامی و دینی در جامعه ما وجود داشته، متفاوت است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان، گفت: امروز در دوره‌ای قرار داریم که حاکمیت دینی مبتنی بر اراده مردم، مشارکت، شناخت و رعایت عدالت اجتماعی است و در ۴۰سال گذشته، تغییر و تحولات ارزشمندی در این حوزه رخ داده و البته معتقدیم که می‌تواند بهتر و متفاوت‌تر از این هم باشد.

قاسمی ادامه داد: با وجود شرایط ممکن، اتفاقات خوبی رخ داد و نباید انتظار داشته باشیم که سنت‌های دیرینه و چیزی که مطلوب باورها و ایمان دینی ما باشد رخ دهد، اما روند حرکت ما انصافاً خوب بوده و از بخش‌های نامتعارف سنت عبور کردیم و در حوزه نوگرایی هم یا مبنای دینی و مذهبی و اعتقادات موجود، پیشروی کرده‌ایم و مسائل متجدد را با آموزه‌ها و آرمان‌های دینی کشور، تطبیق داده‌ایم.

وی ادامه داد: در قانون اساسی، جایگاه زن و نظام حقوق زن به خوبی تبیین شده و حتی شاید از ظرفیت موجود در قانون اساسی به خوبی استفاده نکرده باشیم، تعصبات و تنگ‌نظری‌هایی در جامعه وجود دارد که لازم است تا با حضور و مشارکت و مطالبه گری منصفانه و دقیق اصلاح و برطرف شود.

قاسمی گفت: حضور خود خانم‌ها و مشارکت آن‌ها، بیشتر جواب خواهد داد و نباید منتظر ماند تا افراد دیگری بیایند و عرصه حضور را برای آن‌ها فراهم بکنند. نگاه‌های افراطی و بیش از حد نوگرایی و تفریطی و واپس‌گرایی، حرکت را با کندی روبرو کرده و یکی از نکاتی که باید به آن نظر داشت همین پرهیز از افراط و تفریط است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان گفت: مشارکت باید مشارکت فعالانه باشد، ویژگی نظام اقتدارگرا این است که در حوزه‌هایی که به قدرت برمی‌گردد محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کنند و به سمت رفتارها و اقدامات منفعلانه می‌رود، بنابراین اگر می‌خواهیم از ظرفیت قانونی موجود در نظام جمهوری اسلامی بیشترین استفاده را ببریم، باید حضور و مشارکت فعالانه داشته باشیم.

وی ادامه داد: تقویت نهادهای انتخاباتی یکی از کارهایی است که باید انجام داد تا حضور و مشارکت آحاد جامعه را داشته باشیم، حتماً نگاهمان به نهادهای انتخاباتی باید قوی‌تر باشد، چراکه اصولاً تصمیم‌گیری‌های رسمی در این نهادها اتفاق می‌افتد و امکان حضور در چهارچوب‌های این نهاد اتفاق می‌افتد.

قاسمی افزود: استان ما استانی نسبتاً پیشرو و حتی پا به پای پایتخت است، اما هنوز راه بلندی در پیش داریم، ولی شروع خوبی داشته‌ایم. هیچ‌کس در این مسیر، مثل خود خانم‌ها نمی‌تواند کارساز و اثربخش باشد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان، گفت: باید همه با هم و به خصوص خود زنان مشارکت داشته باشند تا دیدگاه‌ها به حضور زنان فراگیر و نهادینه شود و چارچوب‌های اصولی، قانونی و آموزه‌های دینی را مورد توجه قرار دهیم تا این چارچوب‌ها چراغ راه باشد.

وی ادامه داد: زنان با مشارکت و حضور آگاهانه و منطبق بر موازین گفته شده، در پیشبرد این هدف، موفق‌تر خواهند بود. امسال فضای متفاوتی خواهیم داشت و حضور خانم‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد، هنوز فضای انتخاباتی، فضای گرمی نیست، شاید بخشی از آن طبیعی است و بخشی دیگر به واسطه فشار اقتصادی در طول یک سال و نیم گذشته باشد و البته باید توجه داشت که تنوع مطالبات امروز جامعه با ۳۰سال گذشته بسیار متفاوت شده است.

قاسمی افزود: مشارکت در انتخابات کشور، به طور میانگین از بعد از انقلاب ۵۱ تا ۷۱.۵ درصد بوده و میانگین مشارکت مردم در اصفهان، ۵۸ درصد بوده، که به طور نسبی در کل کشور، وضعیت مناسبی برآورد می‌شود.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان، خاطرنشان کرد: مشارکت مردم در انتخابات و صحنه‌های سیاسی، به مباحث مختلف مقبولیت و مشروعیت گره خورده و به واسطه اینکه جمهوری اسلامی همواره در برخورد با دشمنان خود برخاسته، همواره در حال رصد این هستند که کاهش مشارکت و حضور وجود داشته باشد و بخواهند به عنوان یک شاخص این مسئله را عنوان کنند که امیدواریم با نظارت حوزه‌های مربوط، هم در حوزه انتخاب شوندگان و هم در حوزه انتخاب کنندگان، رشد داشته باشیم و این موضوع را به خوبی به پیش بریم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98073021909
  • خبرنگار :