دکتر سعید سرکار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه جایزه مصطفی (ص) میتواند در معرفی دستاوردهای علمی و فناوری جهان اسلام مؤثر باشد، افزود: جایزه مصطفی(ص) اهدافی چون جلب توجه جهان اسلام به بحثهای توسعه علم و فناوری، شناسایی و معرفی افراد شاخص جهان اسلام در عرصه علم و فناوری، استفاده و کمک از ظرفیتها و قابلیتهای این افراد در توسعه علم و فناوری در جهان اسلام را دنبال میکند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر سیاستگذاران و تصمیمگیران کلان کشورهای اسلامی به ظرفیتهای موجود در جهان اسلام، با ابراز تأسف از اینکه در کشورهای جهان اسلام توجه خاصی از سوی سیاستگذاران و تصمیمگیران کلان مملکت در عرصه علم و فناوری وجود ندارد، اظهار کرد: اگر به موضوع علم و فناوری توجه شود، جهان اسلام میتواند عقبماندگی خود را که در یکی دو قرن اخیر اتفاق افتاده است، جبران کند.
سرکار ادامه داد: افراد مستعد بسیاری وجود دارند که متأسفانه به علت عدم زیرساخت و حمایت ویژه، جذب کشورهای پیشرفته و غربی شدند و امیدواریم بتوانیم با ایجاد زیرساختها و تأمین حمایتهای لازم برای این افراد، آنان را در جهان اسلام نگه داریم؛ بهگونهای که این افراد توانمندیهای خود را در اختیار مسلمانان در کشورهای اسلامی قرار دهند.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم از ظرفیت افراد شاخص جهان اسلام که به عنوان برگزیدگان جایزه هستند، استفاده کنیم، خاطر نشان کرد: لازم است در جهان اسلام افراد شاخص در حوزههای تخصصی مختلف شناسایی شده و شبکههای تخصصی ایجاد کنیم تا این افراد با هم ارتباط برقرار کنند و پروژههای تحقیقاتی مشترک انجام دهند و این امر با ایجاد یک شبکه بینالمللی میسر خواهد شد.
رییس گروه کلیه زمینههای علم و فناوری جایزه مصطفی (ص) با ابراز امیدواری از اینکه با انجام این اقدامات در دهههای آینده تعداد بیشتری از افراد شاخص برای اهدای جایزه مصطفی(ص) انتخاب شوند، ادامه داد: یکی از مشکلات موجود، طرح موضوعاتی است که میان کشورهای اسلامی را فاصله میاندازد. این امر همکاریهای علمی و فناوری این کشورها را تحتالشعاع قرار میدهد.
سرکار، توسعه علم و فناوری، ارتقای سطح علم و فناوری و استفاده از علم و فناوری در کشورهای جهان اسلام را از اهداف بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) دانست و یادآور شد: باید تلاش کنیم اختلافات سیاسی در همگرایی و همکاری کشورهای اسلامی تأثیرگذار نباشد؛ زیرا پتانسیلهای کشورهای جهان اسلام پراکنده است که با همسویی و همگرایی آنها میتوان موفق شد و به دستاوردهای خوبی رسید.
وی با بیان اینکه در بین کشورهای اسلامی، کشورهایی داریم که از نظر علم و فناوری نسبت به سایر کشورها پیشرفتهتر هستند، اضافه کرد: این موضوع قابلیتی است که وجود دارد؛ همچنین جمعیت بالای متخصصان و دانشمندان در کشورهای اسلامی از ویژگیهای این کشورها است و میتوان از زیرساختهای لازم برای توسعه علم و فناوری استفاده کرد.
سرکار یادآور شد: این جایزه باید این پیام را به سیاستمداران و تصمیم گیران جهان اسلام برساند که اجازه ندهیم اختلافات سلیقهای ایجادشده در کشورها، مانعی برای رشد علم و فناوری در جهان اسلام شود.
انتهای پیام