رییس اتاق بازرگانی ایران:

کسری موسسات مالی نباید از جیب مردم پرداخت شود

رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم ساماندهی بانک‌ها و موسسات مالی گفت: جبران کسری موسسات مالی و ساماندهی به آنها یک اولویت مهم برای اقتصاد ایران به شمار می‌رود اما نباید این کسری از جیب مردم پرداخت شود.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با رییس کل بانک مرکزی، اظهار کرد: اگر بناست کشور به سمت توسعه حرکت کند، بانک‌ها در این مسیر نقش کلیدی دارند.

وی ادامه داد: اگر بانک‌ها حرکت درستی داشته باشند این مسیر تسهیل خواهد شد اما در غیر این صورت مشکلات جدیدی نیز شکل می‌گیرد که به هم ریختگی مالی، فساد و رشد ناهنجاری نتیجه این مسیر غلط است که از سال‌ها پیش رخ داده و همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی به تخصیص منابع مالی در زمان درست احتیاج دارند، بیان کرد: وقتی یک واحد تولیدی برای تامین منابع مالی خود درخواستی را ثبت می‌کند یعنی در یک مدت زمان مشخص برنامه‌ریزی کرده تا یک محصول را به بازار وارد کند، اما اگر یک نظام بانکی نتواند این تامین مالی را در زمان درست انجام دهد، بسیاری از برنامه‌ریزی ها بر هم می‌خورد که نمونه آن را در سال های گذشته بارها دیده‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به قانون راه‌اندازی بانک‌های خصوصی در کشور گفت: وقتی قانونگذار بحث فعال شدن بانک‌های خصوصی را مطرح می‌کند قطعا برای این تصمیم یک هدف داشت. امروز و چند سال پس از آغاز فعالیت این بانک‌ها باید این سوال را بپرسیم هدف از تاسیس آنها چه بود و تا چه میزان توانستند به این اهداف دست یابند. در ماه‌های گذشته برنامه‌ریزی مناسبی برای ساماندهی این موسسات آغاز شده است، اما چگونگی این ساماندهی و اهمیت این موضوع که برطرف کردن مشکلات آنها نباید با استفاده از منابع مالی مردم انجام شود، اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

وی با تاکید بر لزوم استقلال بانک مرکزی اظهار کرد: اگر ما امروز با فشار خارجی مواجه هستیم و در مقابل آن مقاومت می‌کنیم، باید در راستای منافع ملی کشور گام برداریم و این مسئله جز با احترام گذاشتن به استقلال بانک مرکزی اجرایی نخواهد شد. باید این اعتماد به جامعه باز گردد که رشد پول لزوما تبدیل به تورم نمی‌شود و سیاست‌های کلان پولی و بانکی در این زمینه راهگشا خواهد شد.

شافعی خاطرنشان کرد: مشکلاتی همچون مطالبات بانکی، میزان بالای چک‌های برگشتی و فسادی که خبر آن هرازگاهی منتشر می‌شود، به دلیل معیوب بودن چرخه نظام بانکی کشور است. از این رو باید تلاش کرد این نظام را به سمت اهداف توسعه‌محور کشور حرکت داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98072820211
  • خبرنگار : 71474