محمدهاشم پاکیزه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بخشی از مطالعات قنات روستای قاسم آباد مربوط به ساعت آفتابی این روستاست، اظهار کرد: نظام تقسیم آب روستا که توسط اهالی این روستا تنظیم شده، یکی دیگر از ابعاد مطالعاتی فرهنگی روستای قاسم آباد است.
وی با اشاره به بازدید معاون وزیر میراث فرهنگی از قنات قاسمآباد، تصریح کرد: معاون وزیر وعده داد پرونده ثبت جهانی قنات قاسمآباد را به یونسکو ارسال کند بنابراین احتمال دارد سال آینده این اثر از همدان ثبت جهانی شود.
پاکیزه با بیان اینکه مطالعات ثبت جهانی قنات قاسم آباد از منظر فرهنگی صورت گرفته است، افزود: قناتهایی که تا کنون ثبت جهانی شدهاند، در مباحث کالبدی بوده اما قنات قاسمآباد از منظر فرهنگی مورد توجه و مطالعه است.
وی یادآور شد: به گفته مسئولان الحاقات به قنات آسیب وارد نمیکند اما در واقعیت این موضوع ثبت جهانی قنات را تحت تأثیر قرار میدهد چرا که وقتی روستا از بین برود منظر فرهنگی قنات نیز غیرقابل استفاده خواهد بود.
دهیار روستای قاسم آباد همدان خاطرنشان کرد: با الحاق روستا به شهر طرحهای شهری در اراضی روستا انجام شده و باعث میشود اراضی روستا از بین برود و در نهایت قنات کاربری کشاورزی نخواهد داشت.
وی با اشاره به تبعات منفی الحاق روستا به شهر، بیان کرد: جدای از سایر مباحث منفی که در الحاق روستا به شهر وجود دارد، اصرار ما بیشتر به علت ثبت جهانی قنات است و اینکه این فرصت از همدان گرفته نشود.
دهیار روستای قاسم آباد همدان با بیان اینکه در همایش راه ابریشم بحث ثبت جهانی یکی از آثار همدان مطرح شد، عنوان کرد: مسئولان فرصت ثبت جهانی قنات قاسم آباد را از دست ندهند.
انتهای پیام