سندی برای توسعه استان خراسان جنوبی؛

از گسترش صنایع کم آب تا فرآوری معادن

معاون دفتر برنامه ریزی‌، نوسازی و تحول اداری استانداری خراسان جنوبی با اشاره به تصویب سند آمایش سرزمین استان گفت: در این سند افزایش خطوط ریلی و هوایی و جاده‌ای تغییر الگوی کشت، گسترش صنایع کم آب ، فرآوری محصولات کشاورزی و معادن استان به عنوان محورهای مهم توسعه دیده شده است.

علی اکبر اکبری راد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: براساس آیین‌نامه اجرای شورای برنامه ریزی و توسعه استان‌ها که از سوی هیات دولت ابلاغ شده در ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان  چهار کارگروه از جمله کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری و نوآوری استان شکل گرفته است که این کارگروه به ریاست استاندار و دبیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و با حضور اعضای اصلی و متغیر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از آن جای که این کارگروه‌ها وظایف مهم  و موثری در استان داشته و با توجه به ماهیت و محتوای شرط وظایف آن باید در خصوص اقدامات و فعالیت‌های آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری در استان، تصمیماتی اتخاذ و اجرایی کنند.

معاون دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: لذا به منظور بررسی بیشتر مشکلات و رفع موانع آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری در ذیل کارگروه کمیته‌های تخصصی آموزش به دبیری جهاد دانشگاهی استان، کمیته تخصصی پژوهش به دبیری دانشگاه بیرجند و کمیته تخصصی فناوری و نوآوری به دبیری دانشگاه بیرجند و با حضور اعضای مرتبط با هر یک از کمیته‌ها تشکیل شده است.

اکبری راد اظهار کرد: کمیته تخصصی آموزشی استان وظایفی از جمله بررسی راه‌های توسعه فضاها و تجهیزات آموزش عالی استان، تهمیدات برنامه‌های برای حمایت از تولید علم و فناوری و عرضه نوآوری در استان، تصمیم در اجرای تصمیمات شوراهای مرتبط از جمله شورای عالی آموزش و پرورش،‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفه‌ای و مهارتی پیگیری توسعه آموزش‌های مهارتی و کاربردی، بررسی و تدوین اولویت‌های آموزش استان در همه مقاطع تحصیلی و مدارج علمی را برعهده دارد.

وی افزود: در اجرای ماده 58 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده دو آیین‌نامه اجرایی فصل نهم این قانون به منظور توانمندسازی و ارتقای سطح دانش، بینش و مهارت کارمندان دولت، نظام آموزشی کارمندان در دستگاه‌های اجرایی از سوی سازمان امور اداری و استخدامی در قالب بخش‌نامه مربوطه ابلاغ شده است.

معاون دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: تمامی کارمندان رسمی و پیمانی اعم از مدیران و کارمندان مشمول این نظام آموزشی هستند و حتی کارمندان قرارداد کار معین نیز بیاد در دوره‌های آموزشی با موضوع نظام آموزشی و براساس بخش‌نامه‌های ابلاغی و نیاز دستگاه الزاما ‌شرکت کند.

اکبری راد افزود: این گونه آموزش‌ها که هم از طریق مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و هم از طریق دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری یا واحدهای آموزش وابسته به دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود؛ با هدف افزایش اثر بخشی و کارایی کارمندان در ارائه خدمات دولتی از طریق توسعه دانش و مهارت‌های متصدیان مشاغل و ارتقای سطح کیفی سرمایه انسانی بخش دولتی انجام می‌گیرد.

وی اظهار کرد: توانمندسازی و توسعه مدیران در راستای ایفای موثر نقش ها و وظایف مدیریتی آمادسازی کارمندان دولت از بعد دانش، مهارت شایستگی شغلی برای ارتقاء به رده‌های شغلی بالاتر، توسعه اخلاق اسلامی و فرهنگ سازمانی و توسعه آگاهی‌های عمومی کارمندان دولت در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی نیز از دیگر اهداف است.

وی با اشاره به تصویب سند آمایش سرزمین استان گفت: سند آمایش سرزمین خراسان جنوبی که در سال گذشته توسط 40 نفر از اساتید دانشگاهی و نخبگان این استان تدوین و به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان رسیده است، نقش تعیین کننده‌ای در توسعه استان خواهد داشت و به عنوان یک سند بالادستی می‌تواند راهنمایی و هدایت استان برای توسعه و عمران و آبادانی داشته باشد.

معاون دفتر برنامه ریزی ، نوسازی  و تحول اداری استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: در این راستا و در پی دستور استاندار خراسان جنوبی و رئیس کارگروه آموزش و پژوهش استان بازنگری اسناد توسعه شهرستان‌ها در 11 شهرستان  استان مصوب شده است.

وی ادامه داد: در سال جاری این اسناد از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و همکاری تمام فرمانداری های و دستگاه‌های اجرای استان بازنگری خواهد شد و یقینا این دستور استاندار مبنی بر بازنگری در اسناد توسعه‌ای شهرستان‌ها که برگرفته از سند آمایش سرزمینی استان است؛ موجبات تغییر و تحولات چشمگیری در شهرستان‌ها خواهد بود.

اکبری راد افزود: از آن جای که در این سند تمام ظرفیت‌های خراسان جنوبی دیده شده است براین اساس بعد از اجرای این سند در سال 1415 باید استانی توسعه یافته با جایگاهی برتر در توسعه گردشگری، استفاده بهینه از فناوری، انرژی‌های بادی و خورشیدی‌، تربیت نیروی انسانی، فرآوری معادن و محصولات کشاورزی و غیره داشته باشیم.

معاون دفتر برنامه ریزی‌، نوسازی  و تحول اداری استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: در این سند افزایش خطوط ریلی و هوایی و جاده‌ای‌، تغییر الگوی کشت، گسترش صنایع کم آب‌، فرآوری محصولات کشاورزی و به ویژه معادن استان نیز به عنوان محورهای مهم توسعه استان دیده شده است و این سند مبنای برنامه ریزی توسعه‌ای خواهد بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98072820122
  • خبرنگار : 50026